Utorak, 11.08.2009.

BOšKO RAMLJAK OPOVRGNUO UMIJEšANOST U INCIDENT NA SINJSKOJ ALCIčestitke za sjajno organiziranu i vrlo uspješnu 294. Sinjsku alku nisu ni utihnule, a kroz javnost i medije već su se zakotrljale priče o pozadini incidenta koji se dogodio prilikom govora predsjednika Stjepana Mesića. Tako "Slobodna Dalmacija" danas na naslovnici i u članku sinjskog novinara Vite Perića, donosi priču o sumnjičenju alkarskog barjaktara Boška Ramljaka za sudjelovanje u organizaciji verbalnog napada na predsjednika Mesića. U izjavi za Slobodnu Dalmaciju Ramljak je oštro opovrgnuo istinitost glasina o njegovoj umiješanosti u spomenuti incident, a isto je učinio i u razgovoru za Hit radio. Više u Dnevniku Hit radija u 16,00 sati.

MINISTAR DARKO MILINOVIć IZJAVIO DA SE NEćE UKINUTI RODILIšTE I DOM ZDRAVLJA U SINJU

Ministar zdrastva Darko Milinović, za vrijeme posjete Sinjskoj alci, kazao je kako se rodilište i stacionar u sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja, neće ukinuti, kako je to ranije najavljivao ravnatelj dr. Miran Propadalo.

HODOčAšćA GOSPI SINJSKOJ

Pred blagdan Velike Gospe, u sinjsko svetište hodočaste brojni vjernici. Večeras u 19 sati u crkvi Gospe Sinjske služit će se sveta misa za vjernike iz Kaštela-Radun i splitskog naselja Brda. Sutra u 7 sati će biti misa za vjernike iz čitluka i Jasenskog, a u 9 za hodočasnike iz Bitelića, Zasioka, Vučipolja, Dabra, Ugljana, Strmendoca, Novih sela i Okruga s čiova.

IZABRANA NAJLJEPšA OKUćNICA I BALKON NA PODRUčJU GRADA SINJA

Najljepšu okućnicu na području Sinja ima Stipe Medvid s Radošića. Tročlana komisija sastavljena od predstavnika Turističke zajednice Sinja, "Vodovoda i čistoće" i Hit radija ocijenila je da je druga najljepše okućnica Ivana Katića iz Brnaza, a treća Davora Vučkovića iz Brnaza. Najljepši balkon ima Ana Kovačević iz Sinja. Nagrade vlasnicima najljepših okućnica i balkona bit će dodijeljenje nakon Dana Grada. Podsjetimo, natječaj su tradicionalno organizirali Turistička zajednica Sinj, Grad Sinj i Hit radio.