Ponedjeljak, 11.08.2008.

SVETKOVINA VELIKE GOSPEVigilija, 14. kolovoza (četvrtak)
8 sati - sv. misa na Gradu
8.30 sati - početak cjelodnevnog euhar. klanjanja na Gradu
18 sati - sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana,
(predvodi fra Ivan Sesar, hercegovački provincijal)
22 sata - molitveno bdijenje na Gradu

Svetkovina Velike Gospe, 15. kolovoza (petak)
4 sata - sv. misa Zornica
od 5 do 8 sati - sv. mise u Svetištu (svako pola sata)
7 sati - sv. misa na Gradu
9.30 sati - procesija i svečana sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana, (predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup)
16 sati - sv. misa na Gradu
18 sati - večernja sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana, (predvodi fra željko Tolić, provincijal)

Sv. misa zahvalnica na Gradu, 16. kolovoza (subota) u 7 sati

Sv. misa i posveta djece Gospi Sinjskoj, 17. kolovoza (nedjelja) u 18 sati

ISPOVIJEDANJE NA SVETKOVINU VELIKE GOSPE
Cjelodnevno: od 3 sata do 20 sati
IZVOR: SVETIšTE GOSPE SINJSKE

OBAVIJEST

Uoči blagdana Velike Gospe, i ove godine će tisuće hodočasnika dana 14/15.kolovoza tradicionalno hodočastiti Gospi Sinjskoj prema gradu Sinju, gdje se 15.08. održava središnja vjerska svečanost.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika očekuje se s područja Splita i Solina, a kretat će se žC-6253 (stara cesta Solin-Klis), zatim ispod nadvožnjaka Kurtovići, cestom kroz industrijsku zonu Podi, do izlaza na D-1 istočno od tunela Orgus na Križicama, te dalje cestom D-1 Dicmo - Brnaze - Sinj; zatim s područja Imotskoga i Omiša, koji će se kretati D-60 (Imotski - Cista Provo- Trilj-Brnaze), žC-6148 (Bisko - Trilj), D-62 (šestanovac - Blato na Cetini) i žC-6150 (Blato na Cetini - Nova Sela - Ugljane).

Slijedom iznijetog, radi sigurnosti hodočasnika te sigurnog i neometanog odvijanja prometa, potrebito je u više navrata putem medija i Hrvatskog auto kluba obavijestiti javnost, posebno hodočasnike usmjeriti isključivo na kretanje gore naznačenom trasom, te na zabranu kretanja autocestom A-1 (Vrpolje - Dugopolje -šestanovac) i D-1 (brza cesta Solin - Klis - Dugopolje - Križice), ukazati im na obvezu kretanja uz lijevi rub kolnika, da se kreću u kolonama odnosno grupama, da odjenu svjetliju odjeću i obuću, ponesu svjetleće baterijske lampe zbog bolje uočljivosti, te da poštuju upute i naredbe prometne policije.

Vozače obavijestiti o zabrani prometovanja žC-6253 (stara cesta Solin-Klis), dana 9.08. i 14.08.2008. godine, od 20,00 sati dok bude potrebe, osim za vozače koji stanuju uz žC-6253, te ih uputiti na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin - Klis-Dugopolje), upozoriti ih na opreznu vožnju, poštivanje uputa i naredbi prometne policije.

Nadalje, vozačima ukazati na oprez u vožnji cestama D-60 (Brnaze - Cista Provo - Trilj -Imotski), D-62 (Dugopolje - Bisko - Blato na Cetini), žC-6148 (Bisko - Trilj) te na ostalim prometnicama na širem području Sinja.

Vozačima u tranzitu sugerirati korištenje autoceste A-1 (Dugopolje - Vrpolje -šestanovac) i državne ceste D-1 (brza cesta Solin - Klis - Dugopolje), te alternativnih pravaca prema Kninu i Drnišu cestama D-511, D-56 i D-33.

Za sam blagdan Velike Gospe 15.08.2008.god., potrebno je putem medija ukazati na potrebu povećanog opreza vozača na svim prometnicama PU splitsko-dalmatinske, naročito na cesti D-1 (Križice - Dicmo - Brnaze - Sinj), D-60 (Brnaze -Cista Provo - Imotski), kao i na ostalim cestama na širem području Sinja i Imotskog, te ih upozoriti da izbjegavaju prometovanje cestom D-1 kroz grad Sinj.
IZVOR: PU SD

OBAVIJEST

"Likomed veterina" sutra, 12. kolovoza, u ranim jutarnjim satima izvršiti će adulticidnu dezinsekciju komaraca. Mole se građani ,a posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti da sutra od 1 do 5 zatvore prozore kako insekticidni dim ne bi ušao u njihove domove. Isto tako pčelarima se sugerira da uklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela 48 sati od dezinsekcije. Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti nab broj telefona 701-400.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" večeras će se u 21 sat u Galeriji Galiotović otvoriti izložba akademskog slikara Vladimira Mičkovića.

Koncert Marka Perkovića Thompsona održati će se sutra na Gradskom stadionu u Sinju. Ulaznice se mogu nabaviti u prostorijama Hit radija. Također svi oni koji su rezervirali ulaznice mogu ih predići u prostorijama radija.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras od 20.30 sati igra američki film "Speed rider".

SPORT

Jučer je u Otoku završen tradicionalni memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber". U finalnom susretu nogometaši Junaka pobjedili su domaćeg OSK-a 6-0. Svi pogotci postignuti su u prvom polovremenu, a po tri puta strijelci su bili Surać i Sablić. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dario Sablić koji je bio i najbolji strijelac. Vratar Junaka Ante Domjanović proglašen je za najboljeg vratara. Na turniru su još nastupili Hrvace i Hajduk 2.


U protekla tri dana u Glavicama se održavao turnir za mlađe uzraste u kategorijama piniri,mlađi pioniri i predtakmičari.Po kategorijama najbolji su bili:
Pioniri-Hajduk,
Mlađi pioniri-Omladinac
Predtakmičari-Omladinac
Organizator je bio nogometni klub Glavice uz pokroviteljstvo grada Sinja.

Sinoć je na Trgu dr. Franje Tuđmana održana boksačka noć na kojoj je sudjelovalo 16 boksača iz 7 klubova. Najzanimljivije borbe bile su u srednjoj kategoriji gdje je Balov iz B.K. Sinj na bodove pobijedio Samardžića iz kluba Split. U teškoj kategoriji Vugdelija iz B.K. Sinj po bodovima je bio bolji od Gabrića iz B. K. Salone. Organizator priredbe bio je B.K. Sinj, a manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Sinja.

Na Livanjskom polju jučer je održana Međunarodna galopska priredba na kojoj su nastupili s velikim uspjehom galoperi s sinjskog područja. Na trci na 1400 metara pobjedilo je grlo "Calcit" obitelji Masle, druga je bila "Vilandra" iz iste štale dok je treće mjesto pripalo "Ivana Namunjenom" iz Vrebe. Na trci na 2200 metara prvi ciljom je prošao "Ratalmo" iz Vrebe, drugi je bio "Mister Bond" obitelji Masle dok je treća bila "Roksolina" iz Galopskog kluba Mustang.