Subota, 11.08.2007.

HUMANITARNA AKCIJA

Zaklada «Kap za slap» Udruzi tjelesnih invalida Grada Sinja UTIS donirala je dvije stotine CD-ova, majice i privjeske, koji će se od danas prodavati na Trgu kralja Tomislava. Cjelokupan prihod od prodaje namijenjen je radu Udruge UTIS i njenim članovima.

"OPSADA SINJA-BITKA NA GRADU"


Večeras u 20,00 sat na sinjskoj gradskoj tvrđavi izvest će se predstava "Opsada Sinja - bitka na Gradu", koja se trebala održati sinoć ali je prekinuta zbog kišnog nevremena. Predstava se održava u spomen na slavnu pobjedu Sinjana i Cetinjana 1715. godine nad premoćnom osmanlijskom vojskom, uz pomoć Gospe Sinjske, koja se dogodila uoči blagdana Velike Gospe. Organizatori su Turistička zajednica Grada Sinja, Pučko kazalište Sinj i svetište Gospe Sinjske, a sponzori Grad Sinj, županija splitsko - dalmatinska i Turistička zajednica županije.
U predstavi sudjeluju članovi Pučkog kazališta i alkari. Fra Pavla Vučkovića, koji je doveo Hrvate iz Rame u Sinj i pod čijim je vodstvom Sinj obranjen od Turaka, glumi fra Gabrijel Hrvatin Jurišić.
Redatelj predstave Bruno Barać kaže kako je gotovo sve ostalo isto osim problematične lokacije kojom prošle godine nisu bili zadovoljni gledatelji.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

Na sinjskom hipodromu 7. tradicionalni motosusret u organizaciji motokluba Streetrunners, koji će trajati do nedjelje. Večeras će u glazbenom dijelu programa nastupiti grupe Hladno pivo, a cijena ulaznice je 40,00 kuna. Defile bikera ulicama Sinja održat će se oko 16,30 sati, a nakon njega na programu su moto - igre. Pokrovitelj moto party-ja, na kojem se očekuje oko tisuću bikera, je Grad sinj, a održava se u okviru «Dana alke i Velike Gospe». Ulaz za bikere je besplatan.

U Glavicama se igra memorijalni nogometni turnir «Mirko Perić» za dječake uzrasta 93. do 97., na kojem nastupaju igrači Hajduka, Junaka, Tekstilca, OSK-a, čaporica, Vrlike, Omladinca, Orkana i Glavica. Završnica turnira je u nedjelju od 16,00 sati. U pauzi između dva finala susreta igrat će se revijalna utakmica između veterana Glavica i Hajduka.
Turnir se igra u okviru «Dana alke i Velike Gospe».

Dožupan Luka Brčić danas će u Otoku u 16,00 sati otvoriti 16. Memorijalni nogometni turnir Luka Erceg i Ivan Kamber, koji se igra u sjećanje na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu Općine Otok. Organizator turnira je NK OSK, a igra se pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarsnoti, županije splitsko - dalmatinske i Općine Otok. Ovo je jedan od nastarijih nogometnih turnira u Hrvatskoj, rekao nam je Dušan Norac - Kevo.

Sutra na Trgu Franje Tuđmana u 20 sati održati će se večer mažoretkinja i njihovih gostiju


Prigodom 320-te godišnjice dolaska plemena Milanović, s Livanjskog područja u Sinjski kraj, u suztra će se održati prigodna svečanost u Litrinom odboru, na kojoj će se svečano otkriti spomen obilježje, rad akademskog kipara Roberta Jozića. Dušan Milanović - Litre, U kulturno zabavnom dijelu programa nastupiti će i kulturno umjetnička društva s područja Cetinskog kraja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se, u dva termina prikazuje animirani film «Shrek 3», koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Početak je u 18,00 i u 20 sati i 30 minuta.