Četvrtak, 11.08.2005.

PRIOPćENJE IZ VAD-A

Viteško alkarsko društvo nakon održanih 290. alkarskih svečanosti oglasilo se priopćenjem za javnost u kojem stoji kako je alka održana u duhu tradicije, sukladno statutu Društva i pravilima o Alki te usmenim predajama što se prenose s koljena na koljeno.

Zahvale VAD- a idu i prema alajčaušu, alkarima kopljanicima i momačkoj četi na čelu sa harambašom što su po jako lošim vremenskim prilikama nastavili obavljati svoje dužnosti sukladno tradiciji.

Uprava Viteškog Alkarskog Društva zahvalila je svima koji su na bilo koji način potpomogli održavanje i ovogodišnjih svečanosti, posebna zahvala upućena je najvećim sponzorima i donatorima alke te medijima.


BLAGDAN čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

U danima pred blagdan Velike Gospe sve više je hodočasnika koji dolaze u svetište čudotvorne gospe Sinjske, tako je jutros od 7 sati služena sveta misa za sela župe Gospe Sinjske Karakašici i Suhač, a od 8 i 30 sveta misa za hodočasnike iz Graba i Rude.

Sutra u petak, sveta misa za čitluk i Jasensko će se služiti od 7 sat dok će za hodočasnike Bitelića, Zasioka , Vučipolja, čaporica, Strmendolca i Okruga sa čiova sveta misa biti služena u 8 sati i 30 minuta.

Napominjemo vjernike kako Radio Sinj svaki dan od 18 sati i 30 minuta direktno prenosi devetnicu Gospi sinjskoj. Kroz devetnicu propovjeda fra Gabrijel Mioč urednik Naših ognjišta.

SVEčANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

U prigodi dana grada 14. kolovoza održati će se svečana sjednica Gradskog vijeća u hotelu Alkar, prema saznanjima svečanoj sjednici uz mnogobrojne goste i uzvanike nazočiti će i đurđa Adlešić potpredsjednica Hrvatskog sabora.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručit će se i 2 kolektivne, 2 osobne te 1 nagrada za životno djelo najzaslužnijim kolektivima i pojedincima.
...

OBAVIJEST IZ ODJELA ZA KOMUNALNE DJELTNOSTI GRADA SINJA

Upravni odjel za komunalne djelatnosti grada Sinja obavještava da su zbog velikog priliva hodočasnika te pojačanih gužvi na prometnicama i ulicama grada Sinja tijekom nadolazećeg vikenda osigurana alternativna parkirna mjesta za vozila na lokacijama Pazar, bivše Junakovo igralište, vojarna Ivaniša Nelipića (kod benzinske postaje) te dvorište Franjevačke klasične gimnazije u ulici alkarsko trkalište .

Parking na navedenim mjestima tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka biti će besplatan te se mole građani da koriste navedene lokacije za parkiranje vozila a u cilju smanjivanja i sprečavanja prometnog kolapsa i gužvi u užoj jezgri grada tj, ulicama Vrlička, Glavička, Brnaška i Petrovac.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Koncert klape Sinj i njihovih gostiju održati će se večeras u alkarskim dvorima od 21 sat.

Sinoć je u Galeriji Galiotović otvorena izložba slika akademskog slikara Mirka Stojića koja se može pogledati od 9-13 i od 17 do 21 sat.

U organizaciji Moto kluba "Street runners" večeras na sinjskom hipodromu počinju trodnevna druženja motociklista.Organizartori najavljuju nastupe atraktivnih glazbenih skupina kao i tradicionalne moto igre.

SPORT

Donosimo rasporede i satnicu utakmica prvoga kola malog baluna koji se održava na košarkaškom igralištu kod kina:

od 19,40 sastaju se CRNA GUJA -------------------- caffe bar Grand

20,20 špandau 003 ---------------------------šD. Branitelj iz Turjaka

21,00 Pizzeria Fantasia------------------Krojački salon Renata

21, 40 Malin Bajagić -----------------Caffe bar Ozzy - BB Best Sinj

GODIšNJICA K.K. ALKAR

Sinoć je u hotelu Alkar obilježena velika obljetnica 50 godina postojanja košarkaškog kluba Alkar. O dugogodišnjoj povijesti Alkara govorio je predsjednik Kluba Edo Vrančić, a nazočnima na svečanosti obratio se prigodnim riječima i gradonačelnik Grada Sinja Nikola Tomašević. Predsjednik kluba ne krije zadovoljstvo što se klub održao punih 50 godina.

Svečanosti su nazočili istaknuti košarkaški djelatnici bivši igrači kluba i prijatelji sinjske košarke zaslužnim pojednicima uručena su priznanja i nagrade za dougogodišnji rad u klubu , a u ime svih nagrađenih zahvalila se sinjska košarkaška legenda Stipe Vrcan.

VRIJEME

Prevladava oblačno vrijeme, u nastavku dana mogućI lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura zraka kretati će se između 26 i 31 stupanj Celzijev.