Četvrtak, 11.07.2013.

U subotu se konačno otvara gradski bazen!

U subotu u 9 sati konačno se otvara sinjski gradski bazen! Informaciju nam je potvrdio voditelj bazena Stipe Blajić.
‘Bazen se počeo puniti 6. srpnja. Nakon tri dana je napunjen i otad se voda grije pod djelovanjem sunca. Trenutna temperatura je 20 stupnjeva. Nadamo se da će do subote prijeći 22 stupnja, ako ne i koji stupanj više, što je pogodno za kupanje za širi krug građana’ istaknuo je Stipe Blajić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Za digitalizaciju sinjskog kina 433 tisuće kuna

U Muzeju Mimara u Zagrebu u ponedjeljak je održano Javno potpisivanje ugovora projekta Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i gradova, a obuhvaća digitalizaciju 28 kina u 18 županija i 27 gradova, među kojima je i Gradsko kino Sinj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zaprimljeno 6 727 zahtjeva za legalizaciju

Zaključno s predviđenim rokom, odnosno 30. lipnja, u sinjsku ispostavu Upravnog odjela za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, na području Cetinske krajine (Sinj, Trilj, Vrlika, Hrvace, Otok i Dicmo) predano je 6.727 zahtjeva za legalizaciju.
Zanimljivo je kako je samo kroz lipanj predano 5895 zahtjeva. U prvih pet mjeseci ove godine podnijeta su 452 zahtjeva, a u cijeloj 2012. godini na istom području zaprimljeno je tek 380 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata. Kako doznajemo, rješavanje predmeta ići će sukladno datumu zaprimanja.
Treba napomenuti kako je veliki broj građana iskoristio zakonsku mogućnost predaje nepotpunog zahtjeva, uz obvezu da se zahtjev naknadno kompletira potrebnom dokumentacijom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je u službene prostorije Policijske postaje Sinj pristupio 44-godišnjak, te prijavio da mu je nepoznati počinitelj 8/9.srpnja, ispred obiteljske kuće, odvio vijke kotača na osobnom vozilu Audi, te mu je prilikom vožnje, s vozila otpao jedan kotač.  U tijeku su policijski izvidi.
IZVOR: PU SD