Srijeda, 11.07.2012.

Zahvale gasiteljima

Nakon što je požar na Radošiću ugašen, zahvalom gasiteljima jučer se oglasio gradonačelnik Sinja Ivica Glavan: 
Nakon što sam se uvjerio na samom požarištu da vatrogasne postrojbe funkcioniraju besprijekorno, moram iskazati pohvalu svim vatrogascima i zapovjedniku Stipi Ančiću kao i svim pridruženim zemaljskim i zračnim vatrogasnim snagama!
Posebna pohvala mještanima na spremnosti da pomognu u zaštiti stambenih objekata i sprječavanju daljnjeg širenja požara!
Vrijedi ona stara "zajedno smo jači"!

Vaš gradonačelnik Ivica GlavanZahvalu je danas uputio i predsjednik MO Radošić Boško Gugić:
Poštovani!
U ime Mjesnog odbora sela Radošić, kao i u svoje ime, želim zahvaliti svima Vama na nesebičnoj pomoći i podršci koju ste jučer iskazali tijekom požara koji nas je sve skupa iznenadio, ali i ujedinio.
Zahvaljujem svim vatrogasnim postrojbama, zračnim snagama te svim mještanima Radošića i Župića na pomoći i brzoj organizaciji.
Na poseban način se zahvaljujem Vama – Sinjskom portalu Ferata i Hit radiju koji ste dolaskom na opožareno područje pokazali suosjećanje i brigu za svoje sugrađane.

Jedno veliko HVALA SVIMA!!!

Predsjednik Mjesnog odbora Radošić - Boško Gugić

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na trkalištu turjačka pržina

Privode se kraju tehničke pripreme staze na Alkarskom trkalištu, na kojem će se od sutra održavati prove kandidata za 297. Alku. Na stazu je postavljeno 400 kubika turjačke pržine, koja se svakodnevno održava.Prove alkara održavat će se svakodnevno, osim subote i nedjelje, od 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javni poziv Mira Bulja

Dana 14. 07. 2012. godine u subotu u 9.30 sati kod Ciganskog bunara, Suhač- Karakašica, održat će se građanski prosvjed pod nazivom 'Izgradnjom nogostupa do sigurnog života'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinju pripreme za najveću proslavu Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih BraniteljaOvih dana počinju pripreme za najveću proslavu Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja koja se tradicionalno održava u Čavoglavama. Ne treba sumnjati i ove će godine to biti spektakl koji će privuči brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva. Predstojeći bogati cjelodnevni vjerski, glazbeni, sportski i etno programu u Čavoglavama sačinjen je među ostalim od mimohoda povijesnih potrobi hrvatske vojske uz pratnju limene glazbe i mažoretkinja, revijalnih malonogometnih susreta između hrvatskih zvijezda i reprezentativaca (legendi). Svečanost će, već tradicionalno, uveličati i 'bikeri' iz cijele Hrvatske, a održat će se i zanimljivo edukativno predavanje o operaciji Oluja, nastupi tamburaških sastava, impozantni vatromet a sve upotpunjeno bogatom ugostiteljskom ponudom. Program će početi u 10 sati u crkvi sv. Ilije u Kljacima misom zahvalnicom za sve poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika, a kulminacija cjelodnevnog hepeninga dogodit će se u 21 sat velikim koncertom Thompsona. Ova godina bit će "rockerskija", jer su gosti županjski band Opća Opasnost i pjevačka legenda Željko Bebek, a bit će tu stalni gost i prijatelj Mato Bulić.
Malo mjesto Dalmatinske Zagore podno Svilaje (koji u sebi nosi 'odjek' istine o najslavnijem razdoblju hrvatske povijesti) ima čvrste i nadasve rekordne posjete pa se i ove godine na  Dan Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja tamo predviđa ogromni broj posjetitelja. Riječ je o događaju koji je svojevrsni fenomen, priredba koja je iz godine u godinu prerasla u pravu proslavu za sve uzraste.

Dezinsekcija komaraca u Sinju

Djelatnici Likomed veterine sutra će na području grada Sinja u ranim jutarnjim satima, između ponoći i 5 sati, izvršiti prvu adulticidnu dezinsekciju komaraca, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale.Dezinsekcija će se obaviti ULV metodom s vozila, preparatom iz skupine piretroida.
Mole se stanovnici, posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti, da u to vrijeme zatvore svoje prozore. Mole se i pčelari da uklone pojilice s košnica te spriječe izlazak pčela iz košnica tijekom sljedećih 48 sati.
Za sve informacije građani se mogu javiti na broj telefona Likemed veterine 701-400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Policijski službenici PGP Trilj su jučer oko 22,00 sati u mjestu Tijarica izvršili kontrolu vozila marke Golf imotskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak iz Aržana kojom prilikom su u prtljažniku vozila pronašli 50 kg živih riječnih rakova koje je on uvezao u RH iz  Federacije BiH. Protiv njega slijedi kaznena prijava po čl. 298. KZ-a i po čl. 259. KZ-a. O svemu je izviješten Viši inspektor zaštite prirode koji će tijekom jutra izvršiti inspekcijski nadzor.

Na području Sinja i Splita zabilježene su dvije zapljene droge koja je pronađena kod dvojice muškaraca. Od njih je oduzeto ukupno 3,7 grama  marihuane. Protiv njih je podnesena kaznena prijava za zlouporabu opojnih droga u redovnom postupku.

Jučer je u PP Sinj dovršeno kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom zbog utvrđene osnovane sumnje da je iz kuće 36-godišnjeg susjeda otuđio veći iznos novca. Protiv njega je podnesena kaznena prijava redovnim putem nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.
IZVOR: PU SD