Ponedjeljak, 11.07.2011.

Alkari od sutra na trkalištuNakon dva mjeseca priprema na hipodromu i u okolici Sinja, pripreme alkara za ovogodišnju 296. Sinjsku alku od sutra će se odvijati na Alkarskom trkalištu, stazi na kojoj se trče Alka.

Do kraja tjedna alkari će privikavati konje na stazu, a od ponedjeljka će 'uzeti koplje u ruke' i gađati u alku. Alajčauš Tonći Bešlić kaže kako će se pripreme na Alkarskom trkalištu održavati svakoga dana, osim subotom i nedjeljom, od 18 sati. U pripremama sudjeluju 32 kandidata za ovogodišnje alkarske svečanosti, među kojima je 8 vježbenika. Vojvoda i alajčauš među kandidatima će odabrati alkare kopljanike i sudionike alkarske povorke.

Ovogodišnje alkarske svečanosti počinju 5. kolovoza u 17,30 sati natjecanjem za Baru. Dan poslije, također u 17,30 sati, održat će se Čoja, a nadmetanje za slavodobitnika 296. Sinjske alke bit će u nedjelju, 7. kolovoza u 16,30 sati.

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja danas će županu Anti Sanaderu i nadbiskupu Marinu Barišiću uručiti službene pozivnice za ovogodišnju Alku. Zamolbe za službeni prijem VAD je uputio u Zagreb, predsjedniku RH Ivi Josipoviću, predsjedniku Sabora Luki Bebiću i predsjednici Vlade Jadranki Kosor.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

20. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja danas, s početkom u 14 sati, održat će se 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
1. Usvajanje Zapisnika sa 19. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Izvješće o godišnjem obračunu Proračuna Grada Sinja za 2010. godinu,
...

Mjesta samo za stolare i bravare

Danas je započeo drugi krug ljetnog upisnog roka u prve razrede srednjih škola. Škole će do 16 sati primati prijave i to za zanimanja u kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon prvog upisnog kruga. Objava rezultata je sutra do 12 sati, a upisi su u srijedu od 8 do 16 sati. Za one koji neće uspjeti upisati srednju školu u ljetnom roku, predstoji još jesenski rok, koji će se provoditi krajem mjeseca kolovoza.
U sinjskim školama, nakon prvog upisnog kruga, popunjena su sva gimnazijska i četverogodišnja odjeljenja, kao i atraktivnija trogodišnja zanimanja. Slobodnih uspisnih mjesta ima samo u Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića i to za bravare - 5 mjesta i za stolare – 16. Ravnatelj Jozo Radić kaže kako očekuje da će u drugom krugu biti popunjena sva mjesta, što bi značilo da neće biti jesenskog upisnog roka.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Izvučeni su parovi za turnir na male branke 'Sinjski Maligani 2011', za koji je prijavljeno rekordnih 60 ekipa. Turnir počinje večeras. 
19:00h Neredni 1950 - Bijeli Anđeli
19:45h Mali Meksiko - Crveni križ
20:30h Athletic Bilbao - Luburnija
21:15h Suhač Commerce - Vučići
22:00h Fast food Popaj - Tutti Frutti

Darko Jelača iz AK Šibenik sa svojim automobilom Fiat Punto prvak je 3. automobilske slalom utrke Prvenstva Hrvatske- regija Jug, koja se vozila na cesti Trilj – Bisko.
Staza je bila duga 1100 metara, a na njoj su od prijavljenih 37 vozača u natjecanju sudjelovala 32 sa automobilima podijeljenih u 8 klasa. Drugo mjesto osvojio je Marko Mikulandra iz AK Ragusa Racing iz Dubrovnika sa Yugom sport, a treće Ivica Matković s Opel kadetom sprint iz AK Imota Racing.
Prije ove utrke, predsjednik SAK BMW Zagora iz Trilja Dušan Roguljić, u svome BMW-eu 325 e36 i Božo Pranić iz Pelješca sa Opelom – Lotus 2000 Formule 3, izveli su revijalnu utrku na stazi Trilj – Bisko, kojom su impresionirali ljubitelje automobilizma iz Dalmacije.
Ovu priredbu otvorili su Luka Brčić, splitsko-dalmatinski dožupan i Marko Župa, pročelnik za gospodarstvo Grada Trilja, a uljepšale su je triljske mažoretkinje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac(D34) i dalje za Osijek.

Do 14. srpnja, u vremenu od 7 do 17 sati bit će zatvorena državna cesta D25 Lički Osik-Korenica zbog razminiranja u naselju Ljubovo. Vozila će se propuštati po 15 min prije svakog punog sata.
IZVOR: HAK
...