Subota, 11.07.2009.

ODRžANA IZBORNA SKUPšTINA NK JUNAKDugo očekivana izborna skupština NK Junak održana je danas, 11. srpnja, u Plavom salonu Gradskog stadiona. Nakon medijskih i drugih događanja sada je sve jasno: novi predsjednik Junaka je gradonačelnik Ivica Glavan. Pored čelnog čovjeka kluba još su jednoglasno izabrani članovi izvršnog odbora: Siniša Anušić, Ivica Zorica, Ante Gulić, Boris Bašić, Robert Vučemilo i Ivan Gudelj. Također jednoglasno su izabrani članovi Nadzornog odbora: Damir Križanac, Elena Perković-Paloš i Nino Pavić, te stegovne komisije: Zoran Vujanović, Dušan Romac i Jozo šipić. ...

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009. GODINE"Gradsko vijeće Grada Sinja na 2. sjednici održanoj 06.srpnja donijelo je program Kulturno zabavne i športske manifestacije"Dani Alke i Velike Gospe 2009 godine. Program će službeno i svečano biti otvoren 16. srpnja kada će biti i tradicionalna pučka fešta "Sinjska noć".

15.07. srijeda
Predstava "Legenda o svetom Muhli"- kazališna družina "Histrioni", Gradsko kino, 21:00

16.07. četvrtak
Izložba slika ak. Slikara Josipa škerlja, Galerija Galiotović, 20:00


17.07. petak
Svečano otvaranje "Dana Alke i Velike Gospe 2009. godine" i pučka fešta - Sinjska noć, Trg kralja Tomislava, 21:30
Festival urbanog zvuka- SARS 17.07.-18.07. Košarkaško igralište, 22:30
Brnaški dernek 17.07.-19.07. Meljača, 17:00
...

OSNOVANO DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUšTVO OTOK

Osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Otok. Predsjednik je Tonći Munivrana, a za zapovjednika je izabran Frano Erceg. Za sada društvo broji 10 članova, a od 1.rujna u društvu će biti i dva profesionalna vatrogasca.

U SINJU PRIKUPLJENO 55 DOZA KRVI

Na dobrovoljnoj akciji darivanja krvi u organizaciji gradskog društva crvenog križa prikupljeno je 55 doza krvi. Oganizatori ističu kako su zadovoljni odazivom sinjana.

"TRILJSKO LJETO 2009."

Ovog vikenda na predjelu Gaz, Moto klub "Noćni Jahači" organiziraju 7. tradicionalni Moto susret. Pored defilea motorista središnji događaj je današnji nastup poznate rock grupe "Psihomodo Pop" u 22 sata.

Tradicionalno Triljsko kulturno nastavlja se u ponedjeljak 13. srpnja,kada će se u muzeju Triljskog kraja otvoriti izložba ručnih radova triljskih žena na temu "Gospa majka ljubavi" povodom blagdana Gospe Karmenske. Izložba će biti otvorena u 20 sati a svaki dan posjetitelji mogu je pogledati od 09 do 14 sati. Dodajmo ovomu i vijest kako će 15. srpnja na triljskoj ljetnoj pozornici u gradskom parku biti večer klapske pisme na kojoj će nastupiti ženska klapa Mendula iz Kaštela, klapa Trilj i klapa Sv. Juraj.

OBAVIJEST

Udruga Srma iz Sinja po prvi put organizira Kulturno ljeto za djecu i mlade, pod nazivom ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Program će se odvijati u Galeriji Galiotović, a sadrži i nekoliko tema. Radionice Srme su besplatne i namijenjene su učenicima sinjskih osnovnih i srednjih škola, te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Informacije i upisi na telefon: 661-661, te u uredu Udruge Srma u Galeriji Galiotović, III. Kat. radnim danom od 9-11 sati. Radionice započinju 14.7. i trajat će do kraja kolovoza.

"STARA JE šKRINJA OTVORENA"

Danas, 11. srpnja, se u Muću se održava tradicionalna 8. Međunarodna smotra folklora pod nazivom "Stara je škrinja otvorena". Program započinje u 20 sati.

OBAVIJEST

Organizatori natjecanja pjevača amatera "Mikrofon je vaš" pozvali su svu zainteresiranu djecu na audiciju koja će se održati u ponedjeljak, 13. srpnja, s početkom u 10 sati u prostorijama Gradskog kina.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" obavijestila je stanovništvo općine Hrvace da će u ponedjeljak, 13. srpnja, početi sa dezinsekcijom muha. sistemom od kuće do kuće i potrajati će nekoliko dana.

"CAC SINJ 2009."

Prijavnice za Izložbu pasa CAC HR-Sinj 2009. možete preuzeti ovdje.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje veliki ljetni hit "Transformers-osveta poraženih". Početak filma je u 20,30 sati.