Petak, 11.07.2008.

DOPIS UPRAVE "DALMATINKE NOVE"

Uprava Dalmatinke Nove uputila je dopis u kojem stoji da je u skladu s poslovnom politikom tvrtke i nastavkom proizvodnje uz konsolidaciju, te sukladno Sporazumu kojega su 13. lipnja ove godine potpisali predstavnici radnika, sindikata i poslodavca, Uprava danas u cijelosti ispoštivala i realizirala točku Sporazuma koja se odnosi na isplatu 6 zaostalih plaća.

PREDSJEDNIK REPUBLIKE STJEPAN MESIć PRIMIO IZASLANSTVO VAD-aIzaslanstvo VAD-a, Grada Sinja i Franjevačkog samostana u Sinju, danas su primili predsjednici države Stjepan Mesić i sabora Luka Bebić te pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić. Sinjsko izaslanstvo je svoje domaćine upoznalo s aktivnostima VAD-a i pripremama za ovogodišnje alkarske svečanosti, te ih je pozvalo da nazoče 293. Sinjskoj Alci.
Predsjednik VAD-a Stipe Jukić sa suradnicima, sutra, 12. srpnja, će u prostorijama Društva održati konferenciju za novinare.

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKU

Sinoć su održane prve probe alkara na alkarskom trkalištu. Vojvoda Ivan čikara donio je odluku kako će se na trkalištu pripremati 23 kandidata za alkara. Još danas probe će se odvijati bez koplja kako bi se konji priviknuli na stazu. Nakon 2 - tjednih priprema na trkalištu vojvoda će, na prijedlog alajčauša, odlučiti tko će od kandidata biti alkari kopljanici, a tko alkarska pratnja. Posljednjeg tjedna priprema alkarima će se pridružiti i alkarski momci.
Pripreme alkara na stazi održavat će se svakoga radnog dana s početkom u 18,00 sati.

OBAVIJEST

Djelatnici sinjske Nadcestarije danas, u okviru redovnog održavanja cesta, postavljaju novi asfaltni sloj na županijskoj cesti Otok-Ruda. Radovi se obavljaju u dužini od jedan kilometar, pa će do 15,00 sati navedena cesta biti djelomično zatvorena za prometovanje.

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima, odnosno zbog polaganja elektrokabela, do 17,00 sati za promet je djelomično zatvorena i županijska cesta Sinj-Otok, dionica 1 od Hipodroma do Otoka. Djelatnici sinjske Nadcestarije postavili su znakove za zaobilazak navedene ceste. Mole se vozači da pridržavaju privremenih prometnih propisa.

OBAVIJEST

U tijeku je finalizacija rekonstrukcije državne ceste D-56 Muć-Sinj podionice Sutina-Lučane. Kako doznajemo od inženjera Mislava Vučkovića iz Hrvatskih cesta asfalt je postavljen, a trenutno se postavlja prometna signalizacija i zaštitna mreža kako bi se cesta za nekoliko dana otvorila za sav promet. Podsjetimo, Hrvatske ceste i županija u ovaj projekt uložili su 10 milijuna kuna, a radovi su počeli 7 veljače. Do službenog otvaranja tom dionicom ceste će se prometovati po privremenom režimu.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" sutra, 12. srpnja, će na području Općine Hrvace početi s obavljanjem dezinsekcije muha. Dezinsekcija će se provoditi prskanjem otopinom sistemom od kuće do kuće i provodit će se nekoliko dana. Za dodatne informacije mještani Hrvaca mogu se javiti na broj "Likomed veterine" 701 - 400 od 8 do 15 sati.

MEđUNARODNA SMOTRA FOLKLORA U MUćU

Kulturno umjetničko društvo "Branimir 888" iz Muća danas, 11. srpnja, organizira 7. Međunarodnu smotru izvornog folklora "Stara je škrinja otvorena". Na smotri će nastupiti više od 30 kultuno umjetničkih društava. Smotra će započeti danas u sportskom centru Radača u donjem Muću s početkom u 20 sati.

MOTO PARTY U TRILJU

U organizaciji moto-kluba "Noćni jahači" iz Trilja, danas i sutra na Gazu se održava 4. memorijalni motoparty " Goran šušnjara - Gota". Danas će nastupiti Aliens & Peco Petej i Azil, a u subotu Tri Cheri, Bijelo Dugme tribute, te legendarni sarajevski rokeri Zabranjeno Pušenje. Očekuje se dolazak velikog broja posjetitelja iz čitave Hrvatske i iz susjednih država. Okupljeni bajkeri će se okušati u već tradicionalnim disciplinama poput guranja bačve, vožnji na jednom kolu, sporoj vožnji i drugim vještinama, a napravit će i defile po gradskim ulicama. Dio prihoda i ove godine "Noćni jahačai" donirat će se u humanitarne svrhe.

KRONIKA 92

PU SD, 09.07.2008.g.oko 08,10 sati, u Dugopolju, policijski službenici Sektora za granicu PU SD zaustavili su OV-o marke Mercedes, kojim je upravljao četrdesetjednogodišnjak. U vozilu su se nalazile cigarete bez nadzorne marke MF RH, koje je na GP Kamensko, navedeni ilegalno prebacio u RH. Službenici Odjela organiziranog kriminaliteta su kriminalističkom obradom utvrdili da je navedeni u vremenu od 01./07.mj. 2008.g. u više navrata, ilegalno prebacio ukupno 1350 šteka raznih cigareta.
Pretragom vozila pronađeno je ukupno 92 šteke cigareta.
Utvrđeno je da je cigarete prodavao jednoj osobi s kaštelanskog područja koja je za sada nedostupna, a koja je cigarete preprodavala na području RH. Protiv počinitelja su podnesene odgovarajuće kaznene prijave /Izbjegavanje carinskog nadzora/ i /Nedozvoljena trgovina/, nakon čega je doveden u žIC.
IZVOR: PU SD