Četvrtak, 11.06.2015.

Sinj: Nastavljen trend smanjivanja nezaposlenosti

Broj nezaposlenih, koji se prijavljuju na HZZ, na području grada Sinja smanjen je i u svibnju, a očekuje se kako će se trend smanjenja nezaposlenosti nastaviti i u lipnju.

Na Zavodu je prošli mjesec evidentirana 2.471 nezaposla osoba, što je u odnosu na travanj manje za 216 ili 8 posto. U usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem nezaposlenost je smanjena za 15,9 posto.

Gotovo 60 posto nezaposlenih čine žene, a udio mladih do 30 godina je 30,6 posto. Na HZZ-u su i 232 razvojačena branitelja. Na posao duže od tri godine čeka 755 osoba.

Tijekom svibnja na HZZ se novoprijavilo 120 osoba, među kojima je 87 onih koji su u evidenciju došli iz radnoga odnosa i drugih poslovnih aktivnosti.
Iz evidencije su izbrisane 332 osobe, od toga ih je 262 zaposleno na temelju radnoga odnosa i drugih aktivnosti, a 70 ih je brisano zbog administrativnih razloga. Zbog zapošljavanja u inozemstvu, iz evidencije su u svibnju izbrisane 4 osobe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv Udruge logoraša za ulazak u tužbu za obeštećenje logoraša

Udruga bivših logoraša srpskih koncentracijskih logora Sinja i cetinskog kraja ovim putem poziva sve koji žele ući u tužbu za obeštećenje logoraša da u petak 12.06.2015. u 19,30 sati dođu na sastanak u Udrugu logoraša.
Sastanak će se održati  u službenim prostorijama udruge u Ulici Ruđera Boškovića 28 u Splitu u gore navedeno vrijeme. Sa sobom je potrebno ponijeti potvrdu o zarobljavanju, te se po dolasku informirati i potpisati punomoć.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

OSK slavio u Grudi i došao na prag Treće lige

Veliku stvar napravio je OSK u Grudi kod Dubrovnika, gdje je sjajnom predstavom i pobjedom od 3:1 jednom nogom već zakoračio u Treću HNL-jug…
SLAVEN GRUDA – OSK OTOK 1:3 (0:1)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR