Srijeda, 11.06.2014.

Prva proba ortoza obavljena, slijede kontrole…Nakon što je jučer u jutro sa žiro računa GD Crvenog križa Sinj na račun dječje ortopedske klinike u njemačkom gradu Aschau uplaćen iznos u protuvrijednosti 6 tisuća eura, devetogodišnji Luka Matić obavio je prvu probu ortoza i kontrolu kod liječnice.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natjecanje Udruge Novi put pod nazivom "Natjecanjem u nogobalotama protiv ovisnosti“

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti „Mladi cetinskog kraja za zdrav život bez ovisnosti“ koji se provodi u svim odgojno - obrazovnim ustanovama na području grada Sinja i cetinskog kraja. 
Udruga Novi put u okviru navedenog projekta u svom sportskom dijelu organizira natjecanje pod nazivom „Natjecanjem u nogobalotama protiv ovisnosti“ u svrhu prevencije svih oblika ovisnosti (alkohol, duhan i droga).
Natjecanje će biti organizirano 11. lipnja 2014.g. (srijeda) u 09:00 sati u gradskom parku u Sinju.
Natjecanje je namijenjeno za učenice i učenike (mješovito) petih i šestih razreda.
Za učenike je Udruga Novi put pripremila promotivne materijale, osvježavajuća pića te za najuspješnije i spretnije i prigodne nagrade.
Voditelj aktivnosti je gospodin Josip Malbaša,prof. član Udruge Novi put.
Udruga Novi put kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem zlouporabe droga, alkohola i pušenja te ih informirati i educirati o posljedicama konzumiranja svih oblika droga.

Drska krađa u zlatarnici u centru Sinja

Jučer poslijepodne u Sinju dogodila se krađa na drski način.
Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su nas kako je jučer oko 18 sati u zlatarnicu u centru Sinja ušao muškarac koji je od prodavačice zatražio da mu pokaže lančiće. Nakon što je prodavačica izvadila 10-tak zlatnih lančića, muškarac ju je odgurnuo, uzeo lančiće i pobjegao. Pričinjena je veća materijalna šteta. Počinitelj nije bio maskiran i za njim se traga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR