Petak, 11.06.2010.

Gradski bazen bit će otvoren korisnicima za 10-ak dana

Gradski bazen bit će otvoren korisnicima za 10-ak dana rekao je za Hit radio Predrag Bilić novi voditelj sinjskog bazena. Prema njegovim riječima školjka bazena danas će se očistiti. Bilić najavljuje ponovni početak rada škole za obuku neplivača, školu plivanja, ali i otvaranje objekata na bazenu  Uporabna dozvola trebala bi biti ishodovana već početkom tjedna za sve objekte na bazenu tako da će uz  korištenje bazena  biti dostupni i drugi sadržaji.

“Vridne ruke Zagore, obale i škoja“

Grad Trogir i Poduzetnički centar Sinj 16. i 17. ovog mjeseca u Trogiru zajednički organiziraju zanimljivu turističku manifestaciju “Vridne ruke Zagore, obale i škoja“. Na trogirskim trgovima bit će izloženo: maslinovo ulje, vina, sirevi, med, pršuti i izvorni suveniri.

HDZ protiv SDP-a, dr Jadrijević kontra Mira Bulja

Na poligonu Braniteljske zadruge Patriot na Dabru, u subotu 12.lipnja održat će se humanitarni airsoft turnir koji počinje u 14,00 sati. Predviđen je nastup desetak ekipa, a posebni interes vlada za susret između HDZ-a i SDP-a, te žestoki ogled ekipa koje predvode dr. Stipislav Jadrijević i Miro Bulj. Cijeli prihod namijenjen je za liječenje djevojčice Žane Lelas iz Vrlike.

Sport

U subotu, 12. lipnja, u Otoku s početkom u 17,30 igra se finalni susret Prvenstva Splitsko-dalmatinske županije za juniore između OSK-a i Hajduka.

Nastavak 12. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja

Danas, 11. lipnja, održan je drugi dio 12. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja. Na dnevnom redu bilo je je 10 točaka dnevnog reda od čega su dvije povučene.
15. Povučena je točka dnevnog reda: Zahtjev Stipe Midenjaka za proširenje objekta na Gradskom stadionu,
16. ”Meritum inženjering” d.o.o. iz Splita obavljat će stručni nadzor nad radovima asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Sinja, na temelju ugovora,
17. “Likomed veterina” d.o.o. iz Brnaza obavljat će komunalne djelatnosti održavanje javnih površina u dijelu: deratizacija i dezinsekcija javnih površina, na temelju ugovora,
18. Obrt “C-MONT”,  vl. Frano Cvrlje iz Glavica, obavljat će komunalne djelatnosti održavanja javnih površina u dijelu: ostali radovi održavanja javnih površina, na temelju ugovora,
19. Usvojeno je Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Grada Sinja za 2009. godinu,
20. Nije prihvaćeno Izvješće o radu dječjeg vrtića «Bili cvitak» za 2008.-2009. pedagošku godinu s financijskim izvješćem za 2009. godinu,
21. Primljena je na znanje Informacija o radu dječjeg vrtića «Blagovijest» za 2009. godinu,
22. Primljena je na znanje Informacija o radu dječjeg vrtića «Čarobni pianino» za razdoblje od 01.09.2009. godine do 31.12.2009. godine,
23. Povučena je točka dnevnog reda: Prijedlog Pravilnika o kriterijima za ocjenjivanje službenika i namještenika Grada Sinja,
24. Donesena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti na izmjene i dopune Statuta Kulturno umjetničkog središta Sinj,
25. Nije prihvaćena Odluka o smjeni predstavnika grada Sinja u skupštini tvrtke “Vodovod i čistoća” d.o.o. Sinj.

Obavijest

U organizaciji zajednice udruga HVIDR-a u nedjelju, 13. lipnja, u splitskoj Spaladium areni organizira se koncert na kojem će nastupiti Thompson, Oliver, Mate Bulić, Jole i ostali. Cijeli prihod namijenjen je za obranu hrvatskih generala u Hagu. U Sinju se ulaznice prodaju u knjižnici AXEL i prostoriji HVIDR-e Sinj.

Obavijest

Gradsko vijeće Sinja uputilo je poziv udrugama, političkim strankama i pojedincima obavijest o dostavi prijedloga za javna priznanja grada Sinja. Inicijative za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja, u pisanom obliku s obrazloženjem podnose se Odboru za javna priznanja, u zgradu grada, Dragašev prolaz 10, do 15. srpnja. Inicijative podnesene nakon toga ne mogu se razmatrati.

U Gospodarskoj zoni Kukuzovac uskoro će početi gradnja prvih poslovnih objekataU Gospodarskoj zoni Kukuzovac uskoro će početi gradnja prvih poslovnih objekata. Za 15–tak dana očekuje se polaganje kamena temeljca proizvodno–skladišnog pogona tvrtke Alka, a još dva investitora su pred dobivanjem građevinske dozvole, kazala je dogradonačelnica Elena Perković Paloš.
Temeljem dogovora s jučerašnjeg sastanka, kojem su nazočili predstavnici Županije, Grada Sinja, Gospodarske zone Kukuzovac i službi nadležnih za dobivanje lokacijskih i građevinskih dozvola, maksimalno će se ubrzati postupak izdavanja dozvola.  Zaključeno je kako Zona ima prioritet u odnosu na druge projekte

"Godini dana aktualne gradske vlasti“

Sinjski HDZ na konferenciji za novinare progovorio je o „Godini dana aktualne gradske vlasti“. Predsjednik Stipe Jukić, ocjenjujući rad gradske vlasti kazao je da je ona jednaka broju dizalica i kranova u Gradu i u Gospodarskoj zoni Kukuzovac.

Blagdan Presvetog srca

Danas, 11. lipnja, je blagdan Presvetog srca Isusovog, koji se posebno štuje u triljskom naselju Košute. Svečano misno slavlje s procesijom, koje predvodi fra Žarko Relota, počet će u 18,00 sati. Nakon misnog slavlja ispred košućke crkve održat će se kulturno – zabavni program na kojem će nastupiti reraši, KUD-ovi Župa Grab, Tijara Tijarica, Triljske mažoretkinje, Gradska glazba Trilj i Ženska klapa Košuta.

Trodnevnica Svetom Anti

U Turjacima se održava trodnevnica Svetom Anti, zaštitniku župe. Misno slavlje večeras u 19 sati predvodit će župni vikar u Župi Gospe Sinjske fra Tino Labrović.
I u sinjskom svetištu od četvrtka u 19 sati održava se duhovna priprava vjernika za blagdan svetoga Ante.

2. Moto party na Kerepu

Moto klub "Noćna mora" iz Otoka organizira 2. Moto party na Kerepu, danas, 11. lipnja, i sutra, uz bogat rock program i gastronomsku ponudu. Početak programa je u 16 sati. Dio prikupljenih sredstava namijenjen je u humanitarne svrhe.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,30 prikazuje se avanturistički akcijski film “Roobin Hood”, redatelja Ridleya Scotta. Glavu ulogu tumači Russel Crowe.

Obavijest

Zbog radova na Županijskoj cesti 602, povremeno će biti zaustavljan promet na dionici 4, Han–Jabuka. Radovi će se izvoditi i na mostovima u Grabu i Vrabaču na kojima će se postaviti novi asfaltni sloj.

Zbog radova povremeno dolazi do prekida prometa na Brzoj cesti Solin–Klis. Od 13 do 13,30 i 21,00 do 21,30 promet će se preusmjeravati na „Staru klišku cestu“.

Stanje na cestama

Zbog radova na autocesti A1, kroz tunel Konjsko prometuje se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno kao i kroz tunel Brinje danas do 20 sati.
Danas do 17 sati zbog radova je zatvorena državna cesta D 39 Svib-Cista Provo. Vozi se obilazno Cista Provo-Lovreć-Studenci-Aržano.
IZVOR: HAK