Četvrtak, 11.06.2009.

"TIJELOVO"Danas je Tijelovo, katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. U Hrvatskoj je neradni dan. Poslije svete mise u 9 sati održana je Tijelovska procesija koju je predvodio župnik fra Nikica Ajdučić. Sveta misa u Crkvi Gospe sinjske služiti će se i u 19 sati.

OBAVIJESTSindikalna čelnica nezavisnog sindikata Dalmatinske Nove Iva Radonja za sutra, 12. lipnja, najavila je okupljanje radnika Dalmatinke ispred tvornice u 9,30 sati. Kako doznajemo radnici će se informirati o najnovijim događanjima vezanim za tvrtku.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizator je dviju ovotjednih akcija darivanja krvi.
U suradnji s Klubom dragovoljnih davatelja krvi Hrvace akcija će se u petak, 12. lipnja, od 9 do 13 sati održati u Hrvacama, u restoranu Vreba.

Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Otoka i otočki bajkeri suorganizatori su akcije koja će se održati u subotu, 13. lipnja, od 8,00 do 12,00 sati u Otoku, u restoranu Džimbeg.

Na akcije su pozvane sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života, kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika Sinj organizira za svoje članove izlet brodom od Omiša do Hvara dana 16. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu udruge ili na telefon 821-262 od 08 do 11 sati. Upis traje do petka.

"ISKUSTVO BLEIBURGA, SUVREMENA HRVATSKA I EUROPA"

Sutra, 12. lipnja, će se u triljskoj kino dvorani održati tribina pod nazivom "Iskustvo Bleiburga, Suvremena Hrvatska i Europa". Na tribini će govoriti prof. dr. Josip Jurčević i Branko Lubina, a početak je u 19,30 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 20,45 sati igra film "žena kojoj sam čitao". Radnja filma smještena je u vrijeme nakon Drugog svjetskog rata, a prati zabranjenu ljubav tinejdžera i dvostruko starije žene. U glavnim ulogama igraju Ralph Finnes i Kate Winslet.