Srijeda, 11.06.2008.

ODLUKA POGLAVARSTVA GRADA SINJA: SVI RADNICI DALMATINKE DOBIT ćE OKO 3.400,00 KUNA

Sinjsko poglavarstvo danas je održalo izvanrednu sjednicu na kojoj je dogovoreno da se novčana pomoć Vlade od milijun kuna i još oko 117 tisuća kuna pomoći iz Gradskoga proračuna podijeli svim radnicima Dalmatinke, bez obzira jesu li radili ili ne. Svi radnici bi trebali dobiti isti iznos novčane pomoći, oko 3 tisuće i 400 kuna. U međuvremenu sindikati i Uprava tvornice trebaju usuglasiti popise radnika.

žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE U SINJU

U Sinju će se u subotu. 14. lipnja, održati 3. županijska izložba stoke u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra, Stočarske službe Split i Grada Sinja, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i rurarnog razvoja.
Izložba će se održati na Hipodromu s početkom u 9,30 sati i trajat će do 13,30. Organizatori očekuju 40 - tak izlagača iz Dalmacije, a posjetiteljima će biti predstavljeni najbolji konji, ovce, koze, krave i magarad. Pored stručnog dijela, organizator je priredio i izvedbu tradicionalnih plesova i napjeva, te prezentaciju starih zanata. Tijekom održavanja Sajma stručne savjetodavne službe posjetiteljima će dijeliti edukativne materijale.

OBAVIJEST

Na lokalnoj cesti Sinj - Otok, u zaseoku Bašić, otežan je promet zbog iskopa kanala za polaganje 36 - kilovoltnog kabela. Na cesti je postavljena svjetlosna signalizacija, pa se vozači mole da se pridržavaju prometnih propisa. Radovi će trajati 15 - tak dana.

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra od 8,00 do 12,00 sati doći će do prekida u snabdijevanju vodom na području grada Sinja, u ulici Andrije Kačića Miošića. Iz Vodovoda i čistoće mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra i u petak od 9,00 do 14,00 satri bez napajanja električnom energijom bit će potrošači u Lučanima, zaseoci Stupalo i Batarelo - gornji;
Bez struje će sutra od 7,30 do 8,30 sati biti i potrošači u Košutama, Turjacima, Vojniću i Brnazama, od Turjaka do Brnaške glavice, a od 9,00 do 11,00 sati potrošači u Podima, zaseok ćosić.
Sutra od 11,00 do 12,00 sati bez struje će biti i područje Sinja, ulice Alkarsko trkalište, Luka, Brnaška (od galerije Galiotović do mesnice Levantin), Istarska, Put Petrovca, Vrcanov obor, Put Međina i Ramska ulica.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata splitsko - dalmatinske županije organizira trodnevno hodočašće u Mariju Bistricu, Veliko Trgovišće, Zagreb, Krapinu i Ludbreg. U organizaciji braniteljskih udruga organiziran je i odlazak na jamu Jazovku, u nedjelju, 22. lipnja. Autobusi iz Splita polaze u 5,00 sati, iz Sukoišanske ulice. Zainteresirani branitelji trebaju se javiti do 17. lipnja na broj 099 673 - 10 - 44, ili osobno na adresu Luka 7, od 10,30 do 12,00 sati.

UPIS U SREDNJE šKOLE

Ove školske godine u jedanaest škola na području Cetinskog kraja osnovnoškolsko obrazovanje završit će 659 učenika. U sinjskim srednjim školama na raspolaganju im je 630 upisnih mjesta. Kao i svake godine, jedan dio učenika upisat će se u neku od srednjih škola u gradu Splitu.
Franjevačka klasična gimnazija za upis u prvi razred iduće školske godine nudi dva programa: klasične i jezične gimnazije. U dva razredna odjeljenja upisat se može po 30 učenika.
Gimnazija Dinka šimunovića nudi program opće gimnazije, u koji se, u tri odjeljanja može upisati ukupno 90 učenika.
U srednju strukovu školu bana Josipa Jelačića može se upisati 270 učenika, i to za zanimanja ekonomist, komercijalist i turističko - hotelijerski komercijalist, u koja se može upisati po 30 učenika, prodavač - dva odjeljenja s ukupno 60 učenika, kuhar i konobar - po 15 učenika, frizer, pediker i kozmetičar - po 10 učenika i krojač - 30 učenika.
Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića budućim srednjoškolcima nudi 210 upisnih mjesta i to za zanimanja računalni tehničar za strojarstvo i elektrotehničar - po 30 učenika, automehaničar, autolimar, bravar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, tokar, autoelektričar, elektroinstalater i elektromehaničar - po 10 učenika, te vozač motornog vozila i stolar - po 30 učenika.
U ljetnom upisnom roku učenici će se upisivati u dva upisna kruga, 1. i 2. srpnja, te 7. srpnja.
Učenici koji se ne uspiju upisati u ljetnom roku, mogu to učiniti u jesenskom, za koji će se prijave primati 25. kolovoza.

OBAVIJEST

Danas u 11 sati u Sinju i Trilju otvorene su poslovnice Hrvatske poštanske Banke.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još večeras pogledajte legendarnog Harrisona Forda u ulozi Indijane Johnesa u posljednjem nastavku filma o najpoznatijem pustolovu na svijetu, pod nazivom - "Kraljevstvo kristalne lubanje". Početak filma je u 20 sati i 30 minuta.

SPORT

Na športsko rekreacijskom centru "Zdenko Pavela" u čaporicama danas, 11.lipnja, s početkom u 18,00 sati odigrat će se završni susreti nogometnog turnira koji je prekinut zbog kiše u nedjelju.