Ponedjeljak, 11.06.2007.

PROSVJED RADNIKA "DALMATINKA NOVA"Radnici Dalmatinke Nove kako su i najavili održali su jutros mirni prosvjed pred ulazom u tvornicu. Radnici nisu tražili, kako nam je istaknula predsjednica nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove, nikoga da se obrati radnicima, nego su svojim dolaskom željeli upozoriti gradske čelnike da njihovi problemi nisu riješeni. U Gradskoj upravi u 13 sati dogovoren je sastanak radnika Dalmatinke sa Petrom Tolićem pomoćnikom ministra Branka Vukelića za industriju i privatizaciju.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, s klubovima davatelja krvi iz Otoka i Hrvaca, ovoga tjedna organizira dvije akcija darivanja krvi.
U Otoku će se akcija održati u utorak u zdravstvenoj ambulanti, a u Hrvacama u petak, u restoranu Vreba. Obje akcije će početi u 9,00 sati.

OBAVIJEST

Djelatnici tvrtke «Likomed-veterina» danas i sutra nastavljaju sa larvicidnom dezinfekcijom komaraca na području općine Otok, koja se obavlja polaganjem kompresa u septičke jame domaćinstava. Stanovnici koji ne budu doma u vrijeme dolaska djelatnika mogu se javiti na telefon 701-400, kako bi im postupak bio naknadno izvršen.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom su potrošači na području Sinja, u Ulici Filipa Grabovca, od Pravoslavnog groblja do skretanja za Suhač, Vlahe Bukovca od Boke do kuće Gabrtić, te Boko.

IZLOžBA SLIKA IVANA MATIćA

U Galeriji Galiotović otvorena je prva izložba slika sinjanina Ivana Matića. Izložene su 22 slike, u tehnikama ulje na platnu, ulje na drvetu, te dvije kristalne slike. Izložba će biti otvorena desetak dana.

SPORT

Završena je 3. HNL. Junak je na kraju zauzeo 7. mjesto sa 48 bodova. U posljednjem susretu savladao je ekipu Velebita 2:1.

U posljednjim susretima 4. HNL lige Hrvace su velikom feštom proslavile titulu Prvaka odigravši utakmicu s Raštanima rezultatom 3:1.

OSK je s 3:0 poražen u Vodicama dok je s visokih 6:1 DOšK u Drnišu porazio Glavice.

U Sinjskoj športskoj dvorani u četvrtak 14. lipnja odigrat će se humanitarna košarkaška utakmicu između ekipe Alkara i mlade reprezentacije Hrvatske. Utakmica počinje u 19 sati, a sav prihod od prodanih ulaznica namjenjen je udruzi tjelesnih invalida grada Sinja UTIS.