Subota, 11.06.2005.

PRISEGA U VOJARNI "KULA"

Danas je Sinj domaćin novih ročnika i njihovih obitelji. U vojarni Kula održala se jutros prisega za oko 400 ročnika drugog ovogodišnjeg naraštaja. Svečanosti su nazočili visoki predstavnici ministarstva obrane RH, kao i velik broj civilnih i crkvenih velikodostojnika.

SJEDNICE OPćINSKIH I GRADSKIH VIJEćA U CETINSKOM KRAJU

Ured državne uprave splitsko - dalmatinske županije sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća grada Trilja za ponedjeljak 13 svibnja. Na konstituirajućoj sjednici utvrdit će se kvorum, izabrati mandatno povjerenstva i verificirati mandati članova gradskog vijeća. Bit će izabran i najstariji član Gradskog vijeća koji će do izbora predsjednika predsjedavati sjednicom,.

Na konstituirajućoj sjednici izabrati će se i povjerenstvo za izbor i imenovanje predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. Nadopune dnevnoga reda u Trilju nema, pa se izbor novoga gradonačelnika najvjerovatnije biti na drugoj sjednici koja se treba održati 15-tak dana nakon konstituiranja Gradskog vijeća.

Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Ured državne uprave za Grad Vrliku sazvao je za utorak 14.lipnja u 10 sati, a 15 lipnja s početkom u 10 sati sazvana je sjednica Općinskog vijeća Općine Otok.

Još nisu poznati datumi konstituirajućih sjednica općinskog vijeća Dicma i Hrvaca.

MEđUNARODNI SKUP MUšIčARA U VRLICI

Danas će se na izvoru rijeke Cetine, na Vukovića vrilu u 16 sati otvorit susret mušičara. Svi zainteresirani mogu se javiti predsjedniku udruge miušičara Sinj Joško šući ili Frani Božinoviću na mob.098/537- 400. Ovaj međunarodni skup organizira se u organizaciji Udruge Imago i športsko ribolovnog društva šaran iz Vrlike. Skup ima za cilj promicanje mušičarenja kao jedinstvenog športskog ribolova i promicanje turizma na području Sinjskog i Cetinskog kraja.

IZLOžBA SLIKA ANTE MANDARIćA

U Galeriji Galiotović otvorena je izložba akademskog slikara Ante Mandarića. Izloženo je 20-ak akvarela, a mogu se razgledati od 9-12, te od 19 - 21 sat.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo sunčano. Puše slab do umjeren sjeverni i sjeverozazapdni vjetar, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura zraka od 12- 18 C.