Ponedjeljak, 11.05.2015.

Humanitarnim turnirom obilježena obljetnica vojne akcije ‘Skok 1.’Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata RH na poligonu BZ ‘Patriot’ ovog vikenda obilježila je vojnu akciju ‘Skok 1.’ humanitarnim turnirom.
Operacijom ‘Skok 1.’ zauzeti su povoljni položaji na Dinari u području Crvenih greda i Zelenog brda, kada su se hrvatske snage približile selima Uništa i Cetina, oslobodivši dodatnih 75 četvornih kilometara prostora. Uz snage sinjske 126. brigade u akciji su sudjelovali pripadnici 7. gardijske brigade HV. Dinara je tada premoštena planinskim putevima kojima su dopremani tenkovi i drugo teško naoružanje koje će donijeti prevagu u konačnom oslobođenju od pobunjenih Srba u akciji svih akcija ‘Oluja 95.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prva sveta pričest u KošutamaU Župi Presvetog Srca Isusovog u Košutama jučer je podijeljen sakrament Prve svete pričesti kojei je primilo 26 malih župljana.
Za svečanost primanja svog trećeg sakramenta pripremili su ih učiteljica Danijela Delić, č.s. Mila Srnce Deak i župnik don Darijo Čorić te njihovi roditelji. Slavlje prvopričesnika uveličao je dječji župni zbor.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvaranje izložbe ‘S Marijom po svijetu’U srijedu, 13. svibnja u samostanskom klaustru u Sinju upriličit će se otvaranje izložbe Gospinih razglednica, pod nazivom ‘S Marijom po svijetu’.
Inicijator izložbe je fra Jozo Župić, koji ističe kako je ova izložba mali doprinos proslavi 300-te obljetnice oslobođenja Sinja od Turaka. Na popisu i postavljanju izložbe radili su Mirela Sablić r. Župić i Ivan Župić. Otvaranje izložbe najavljeno je za 19 sati i 30 minuta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR