Petak, 11.05.2012.

60 godina triljskog DVD-aDVD Trilj ove godine slavi 60 godina postojanja. Tim povodom večeras u 18 sati u triljskoj kino-dvorani održat će se svečana sjednica Društva, kojoj će nazočiti izaslanstva županijske i državne vatrogasne zajednice, brojnih vatrogasnih društva s područja Hrvatske, te predstavnici prijateljskog vatrogasnog društva iz njemačkog grada Hanaua. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dan otvorene gimnazije

Franjevačka klasična gimnazija Sinj sutra će prirediti Dan otvorene gimnazije za sve osmaše i osmašice. Kroz razgovor s učenicima, profesorima i drugim djelatnicima zainteresirani učenici će dobiti sve potrebne informacije o mogućnostima školovanja u ovoj gimnaziji. Dan otvorenih vrata gimnazije održat će se od 9 do 12 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Od danas do ponedjeljka na repertoaru sinjskog kina prikazuje se akcijsko-avanturističko-fantastični filma 'Bijes Titana'. Početak prikazivanja je u 20 sati i 15 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Vizualna kultura za građane'

Večeras s početkom u 20 sati u potkrovlju Galerije Sikirica nastavlja se program 'Filmska tribina - Vizualna kultura za građane' koji vodi Rino Efendić, u okviru kojega će biti prikazan film 'Kad budem mrtav i debeo' redatelja Živojina Pavlovića.Film je nastao 60-ih godina prošlog stoljeća u bivšoj državi u okviru tadašnjeg tzv. 'crnog vala', žanra koji je kritički progovarao o tadašnjem režimu. Takvi fimovi su često bili zabranjivani i bunkerirani, pa su dugo čekali da budu predstavljeni publici.
Nakon serije filmova iz navedenog žanra, na Filmskoj tribini će do kraja svibnja i u lipnju biti prikazivani svjetski klasici, Hitchkok, Bergman, W. Alan, a za kraj film koji je sniman u Sinju i okolici prije 60 godina i u kojem su statirali i glumili mnogi naši sugrađani 'Cesta duga godinu dana'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert Mirne Alfirević

Mlada Triljanka Mirna Alfirević večeras u 19 sati u dvorani OGŠ Jakova Gotovca u Sinju održat će koncert na glasoviru.Mirna Alfirević bivša je učenica sinjske glazbene škole, a trenutno je maturantica Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu, u klasi prof. Natalije Curkan.
Na večerašnjem koncertu mlada glazbenica izvesti će djela Bacha, Chopina, Prokofieva, Beethovena i Chopina.

PROGRAM:
1. J. S. Bach: Preludij i fuga br. 6 II. sv
2. F. Chopin: Etida op. 10 br. 9
3. S. Prokofiev: Visions fugitives
4. L. van Beethoven: Sonata op. 13, I, II i III st
5. F. Chopin: Poloneza op. 40 br. 2

IZVOR: WWW.FERATA.HR