Srijeda, 11.05.2011.

Likovna izložba Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u sklopu projekta Život bez ograničenja organizira likovnu izložbu  u Splitu u Strossmayerovu parku (Đardinu), u petak 13. svibnja od 17 do 21 sat gdje će svoje radove predstaviti osam akademskih slikara i same osobe s invaliditetom.
Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije projektom Život bez ograničenja, financiranim od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, osmislila je jednogodišnji model podizanja razine svijesti javnosti, na području Splita, Sinja, Imotskog i Metkovića, na prava, potrebe i mogućnosti osoba s invaliditetom.

Košute: O sigurnosti u prometu

Građanska inicijativa za zaštitu djece u prometu Košute i predstavnici Vijeća roditelja OŠ Trilj, Područne škole Košute, nezadovoljni su jer Hrvatske ceste i Grad Trilj nisu poduzeli konkretne korake kako bi povećali sigurnost djece, koja na putu do škole moraju prelaziti vrlo prometnu državnu cestu D60.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

U sinjskom kinu danas u 20,30 sati prikazuje se avanturistički triler "127 sati".

Sport

13. kolo Lige za prvaka: Alkar-Cibona 76:77

Ovoga vikenda odigrani su susreti boćarskih liga. U susretu 11. kola 2. HBL-jug, boćari Otoka poraženi su na svom terenu od boćara Nade 10:12. Vodeća ekipa 1. županijske lige, ekipa Trilja pobjedila je Marjan 18:4. Uspješni su bili boćari Sinja koji su na domaćem terenu bili bolji od Mirca 17:5. Boćari Sinjala u susretu 11. kola 2. županijske lige na gostovanju su pobjedili Neorić 12:10. Ove nedjelje odigran je i susret 3. županijske lige, u kojem je Potravlje kao gost pobjedilo ekipu 'To je to' 12:10. Zbog objektivnih razloga ovog vikenda nije odigrano nekoliko susreta Cetinskih klubova u svim ligama. Prema najavi Županijski boćarski savez uskoro će odrediti nove termine za odigravanmje susreta te će o terminima izvjestiti ekipe i javnost.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj završili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom. Osnovano se sumnja kako je dana 06.04.2011.godine  oko 14,00 sati, s mobitela  nazvao službu 112 i zatražio pomoć GSS. Lažno je naveo kako se nalazi  u  jami u mjestu Gornja Tijarica i zatražio pomoć. Na mjesto događaja upućeni su  djelatnici  GSS-a, Međutim navedeni je pronađen u mjestu u ugostiteljskom objektu. Sijedi kaznena prijava za kazneno djelo širenje lažnih i uznemiravajućih glasina nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda, a obilazno se vozi preko čvorova Okučani i Lužani.
Do petka u vremenu od 7 do 13 sati zbog radova na sustavu naplate cestarine korisnici neće moći plaćati cestarinu debitnim i kreditnim karticama:
Srijeda, 11.05.2011. Naplatna postaja Novska,
Četvrtak, 12.05.2011. Naplatna postaja Okučani i
Petak, 13.05.2011. Naplatna postaja Nova Gradiška.

Zbog radova na autocesti A 1 između Lučkog i Jastrebarskog od 15. do 17. km vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, te kroz tunel Mala Kapela, jednom tunelskom cijevi. Promet teče jednim trakom kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba, te od 165. do 172. km u smjeru Splita.
IZVOR: HAK
...