Ponedjeljak, 11.05.2009.

SVEčANOST U GRADSKOJ VIJEćNICI

Gradonačelnik Ivan Nasić jutros je potpisao ugovore o najmu stanova s obiteljima lošijeg imovnog stanja. Ukupna vrijednost tri stana, koje je Grad kupio nakon provedenog natječaja, je 1.024 000,00 kuna. Dva stana se nalaze na Trgu Gojka šuška a jedan u Drniškoj ulici, a dodjeljeni su na rok od četiri godine.
Svečanosti je nazočio i invalid Domovinskog rata Vedran Ivačić, otac 8-ero djece, kojem je dodijeljena parcela na Miletinu, površine 500 metara četvornih, koja je u vlasništvu Grada, za izgradnju obiteljske kuće.

OBAVIJEST

Insekti nalik na komarce, koji su se u posljednjih nekoliko tjedana pojavili u nekim dijelovima Sinja i Trilja nisu veliki komarci, pogotovo nije riječ o tigrastom komarcu, kazao nam je magistar Toni žitko iz Zavoda za javno zdravstvo. Radi se o insektu koji je potpuno bezopasan i koji će sam iščeznuti.

OTVORENA MULTIMEDIJSKA UčIONICA

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama Gimnazije Dinka šimunovića u Sinju danas je otvorena Multimedijska učionica "Gete instituta". Ovime Gimnazija ulazi u projekt škola "Partneri budućnosti" kojih je u Hrvatskoj trenutno sedam, a u svijetu oko tisuću.

OBAVIJEST

Isplata mirovina za travanj 2009. godine korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama počinje danas, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" danas, 11. svibnja, će na području grada Sinja obavljati larvicidnu dezinsekciju polaganjem Diflox compresssa u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz tekuće vode. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 701 - 400

KONCERT

Dječji zbor "Sinjski slavuji" pod vodstvom zborovođe Marije župić održat će koncert duhovne glazbe. Kao gosti nastupit će zbor Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca. Koncert će se održati u crkvi Gospe Sinjske sutra, 12. svibnja, s početkom u 19.45 sati. Organizator je Gradsko poglavarstvo grada Sinja.

OBAVIJEST

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira za svoje članove jednodnevni izlet na otok Pag. Zainteresirani se mogu prijaviti u prostoriji Matice u Domu mladih. Polazak autobusa je u subotu, 16. svibnja u 8 sati, ispred Hotela Alkar.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se od 20.30 sati prikazuje američki film "Brzi i žestoki - Povratak".

SPORT

U utakmicama 4. Hrvatske nogometne lige jug Glavice su jučer u Zmijavcima kod Croatie poražene 2:0, a OSK je na Klisu kod vodećeg Uskoka izgubio rezultatom 3:0.