Nedjelja, 11.05.2008.

Posejdon grupa u Dugopolju gradi trgovački centar Dalmatia capitol park

MEGAPROJEKT Hurleyji: Nudimo do sada nepoznat užitak kupnje
Autor Mario Velić


FOTO:www.vps-minerva.hr

Da Dugopolje zbog svojih poslovnih zona polako izrasta u najveći trgovački centar Dalmacije, prepoznala je i Posejdon grupa koja je danas u Splitu javnosti predstavila projekt gradnje velebnoga trgovačkog centra Dalmatia capitol park.

Riječ je o nečem posve novom, tvrde investitori, nastalom na temelju iskustava iz SAD-a i Ujedinjenoga Kraljevstva, o trgovačkome centru kakva nema u cijeloj jugoistočnoj Europi.

Stižu poznate marke
Ovo je prvi veliki trgovački park u Hrvatskoj, u prvoj fazi sagradit će se 105 tisuća četvornih metara prodajnog prostora te 4600 parkirališnih mjesta. Naš plan jest pružiti ljudima mogućnost da dođu i u centru provedu cijeli dan. Naravno, bit će tu brojni popratni sadržaji zahvaljujući kojima će kupci osjetiti do tada im nepoznat užitak kupnje obećaje Oliver Hurley, predsjednik Posejdon grupe.

Njegov brat Matt, izvršni direktor, naglašava da će ukupna investicija biti vrijedna gotovo 140 milijuna eura, u studenome sljedeće godine trebala bi biti gotova prva faza gradnje centra, dok će za ostatak posla bit potrebno još šest mjeseci.

Pregovori su u tijeku pa o imenima ne mogu govoriti, no siguran sam da će u našem Capitol parku svoje prodavaonice otvoriti neke poznate svjetske tvrtke, koje do sada nisu poslovale u Hrvatskoj kaže Matt Hurley.
Braća Hurley ističu kako će se njihov centar od drugih, sličnih, razlikovati po mnogo čemu. Mnogo truda i novca uložit će u uređivanje, primjenjivat će se najnoviji svjetski arhitektonski trendovi, ali i programi zaštite okoliša, primjerice smanjenje emisije ugljikova dioksida.

Tako ćemo sačuvati vašu prekrasnu prirodu i more zna Matt Hurley što kod nas pali.
Posejdon grupi sjedište je u Londonu, a na području Hrvatske, BiH i Srbije provodi 14 projekata vrijednih više od 1,6 milijardi eura.

Brojna radna mjesta
Kada centar napokon počne raditi, u njemu će posao naći najmanje 1500 ljudi, a o strategiji zapošljavanja vodeći ljudi Posejdon grupe razgovarat će sa Zlatkom ževrnjom, načelnikom općine Dugopolje, s kojim su i do sada, naglasili su, sjajno surađivali na obostrano zadovoljstvo.

Gradnja ovog novog centra važna je za Dugopolje, ali i cijelu regiju, i osjetno će pridonijeti razvitku cijele Dalmatinske zagore. Do sada je u Dugopolju sagrađeno 66 objekata u kojima radi 120 tvrtki. A gradi se i dalje, i to na 24 parcele, u naše gospodarske zone novac je uložilo čak 120 tvrtki istaknuo je za općinu kojoj je na čelu fascinantne brojke načelnik Dugopolja Zlatko ževrnja.
IZVOR: www.vecernji.hr