Petak, 11.05.2007.

IZBORI ZA VIJEćA MJESNIH ODBORA 27. SVIBNJA

Gradsko izborno povjerenstvo u toku današnjeg dana objaviti će sve pravovaljano predložene liste kandidata za izbor članova vijeća mjesnih odbora kao i zbirnu listu. Nakon objave zbirne kandidacijske liste - počinje izborna promidžba koja će trajati do 26. svibnja. Podsjetimo izbori za vijeća 15 mjesnih odbora u gradu Sinju održati će se u nedjelju 27. svibnja.
Na temu mjesnih odbora za ponedjeljak je najavljena i konferencija za novinstvo Gradske organizacije HDZ-a koja će se održati u 10,30 u prostorijama stranke.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DAVORA DOMAZETA-LOšE

U organizaciji ogranka Matice hrvatske Sinj u dvorani franjevačkog samostana održat će se predstavljanje knjige admirala Davora Domazeta Loše «Klonovi nastupaju». Početak je u 19,00 sati. Nakon pozdravne riječi predsjednika ogranka Matice fra Mirka Marića o knjizi će govoriti autor knjige i prof, dr. fra Luka Tomašević.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA SINJSKOG DVD-a

Uoči obilježavanja 100-te godišnjice osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj danas će se otvoriti izložba fotografija DVD-a. Na izložbi, koja će biti postavljena u kući Tripalo bit će izloženo 100-tinjak fotografija na kojima je prikazan rad društva. Izložbu će otvoriti Gradonačelnik Nikola Tomašević u 19,00 sati.

"TJEDAN CRVENOG KRIžA"

Povodom tjedna Crvenog križa sinjsko Gradsko društvo najavilo je za sutra akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi koja će početi u 9 sati na trgu dr. Franje Tuđmana. Također ekipa mladeži Crvenog križa imati će i pokaznu vježbu pružanja prve pomoći.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom će biti potrošači na području Brnaza, zaseok Vučkovići, a do 14,30 bez struje su i potrošači u Vrpolju, Veliću - Maroš i čačvini - Dodig.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras u 18,30 i u 20,30 sati prikazuje se povijesni spektakl «Bitka kod Termopila».

SPORT

U subotu poslijepodne na sinjskom Hipodromu održat će se Drugi memorijalni turnir galopskih utrka dr. Franjo Tuđman. Organizator je Galopski klub Mustang iz Glavica, a priredba će se održati pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH.

U Otoku će se u subotu održati pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju «Kamešnica 2007». Organizator je Atletski klub «Otok», a pokrovitelji županija Splitsko - dalmatinska i Općina Otok.

U natjecanju 3. HNL igraju Junak i Trogir.

Rukometaši Kamička u subotu u 20 sati u Sinju dočekuju ekipu Opuzena, a u 18 sati u Trilju se sastaju Cetinka i Solin.

U nedjelju u Požegi se održava 4. po redu utrka za motokross prvenstvo Hrvatske na kojoj će nastupiti člnaovi Motokros kluba Cetina iz Graba.

Na gradskom bazenu u Sinju u subotu će se održati testiranje upisnika u vaterpolo klub u 10,00 sati i plivački klub u 12,00 sati.
Sastanak s roditeljima djece koja se upisuju u školu plivanja održat će se u ponedjeljak u 16,00 sati.