Četvrtak, 11.05.2006.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE


U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u subotu i nedjelju djelit će se sakrament svete krizme. Ispovjed za roditelje, krizmanike i njihove kumove biti će sutra, petak, kao i generalne probe ulaska u crkvu za grupe koja se krizma u subotu i onih od nedjelje.

U subotu krizmanici i njihovi kumovi trebaju biti najkasnije do 9,30 u samostanskom dvorištvu. Krizmu će u subotu podijeliti genaralni vikar naše nadbiskupije don Ivan ćubelić.

U nedjelju će sakrament krizme podijeliti pastoralni vikar nadbiskupije Monsinjor Drago šimundža. Iz Svetišta ističu kako se zbog sakramenta potvrde neće služiti sveta misa za mlade u nedjelju.

"TJEDAN CRVENOG KRIžA"

Ovaj tjedan Gradsko društvo Crvenoga križa obilježava svoj tjedan. Tom prigodom subotu Sinjski Crveni križ organizirao je za svoje sugrađane već od 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana besplatno mjerenje krvnoga tlaka, a građanima će biti na raspolaganju i medicinka ekipa. U sklopu programa prezentirana će biti i pokazna vježba iz prve pomoći, a istu će odraditi ekipa mladeži crvenog križa grada Sinja.

OBAVIJEST IZ UDRUGE TJELESNIH INVALIDA SINJ

Udruga tjelesnih invalida Sinj pokreće učlanjenje zainteresiranih osoba sa invaliditetom i ostalih osoba zainteresiranih za rad i članostvo u udruzi. Zainteresirani se mogu obratiti gdinu Vojislavu Baraću predsjedniku udruge ili gđi Vanji Caktaš na broj mobitela 091/550-78-85.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju u vremenu od 08 do 14 i 30 sati danas, sutra i prekosutra bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području općine Otok (Brčići,Smoljo i Varvodići).

HEP najavljuje za sutra i prekosutra radove na području općine Dicmo i to u naselju Kraj Gabrilo, Maretić i Baglić. Tako će bez isporuke električne energije stanovnici tih naselja biti od 8 do 15 sati.


PREDSTAVLJANJA KNJIGE FRA JOSIPA SOLDE

Ogranak matice Hrvatske organizira predstavljanje knjige "Grimanijev zakon" autora fra Josipa Ante Solde. Predstavljanje knjige održati će se sutra 12. svibnja u 19,30 minuta. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Matice Hrvatske ogranka Sinj fra Mirka Marića knjigu će predstvaviti gospoda prof. Stjepo Obad i urednik knjige akademik dr. Nikša Stančić.Slavlje će uveličati klapa Sinj, a skup će moderirati prof. Marko Duvnjak.

VRIJEME

U nastavku dana biti će oblačno vrijeme s kišom. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 8 stupnjeva Celzijevih.