Četvrtak, 11.04.2019.

Trilj: Predstavljanje knjige ‘Spomen žrtvi’ Frane Livajića

 
Nakon sinjske promocije zbirke domoljubnih stihova ‘Spomen žrtvi’, umirovljenog hrvatskog branitelja Frane Livajića, upriličit će se i triljska promocija.

Knjiga će u Trilju biti predstavljena sutra, 12. travnja s početkom u 19 sati u prostoru Gradske knjižnice. Organizatori su Kulturno društvo Trilj i Gradska knjižnica Trilj.

Autor zbirke ‘Spomen žrtvi’ Frane Livajić rođen je u Poljicima kod Imotskog 1950. godine, gdje je završio osnovu školu, nakon koje upisuje gimnaziju u Imotskom. Studij ekonomskih znanosti završio je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, hrvatski je branitelj i viši časnik HV-a. Knjiga ‘Spomen žrtvi’ njegova je četvrta knjiga, a izdana je u suradnji s Maticom hrvatskom – Ogranak Imotski.

Uz autora, knjigu će predstaviti Niveska Juraga Kovačev i ravnateljica Gradske knjižnice Trilj  Mirjana Svalina, a na gitari će nastupiti Ljubo Gudelj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

2. Sinjska Smrčkijada

 
Druga Sinjska Smrčkijada održat će se 13. i 14. travnja 2019.
Sinjska Smrčkijada održava se na inicijativu gljivarske udruge ‘ Sunčanica’ , a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja.
Cilj manifestacije je potaknuti naše sugrađane na upoznavanje s raznolikošću gljiva na našem području, promovirati gljive u prehrani te educirati javnost o jestivim vrstama.
U subotu, 13. travnja 2019. u prostorijama HGSS-a na Gradskom stadionu u 18 sati održat će se predavanje – Smrčci Cetinske krajine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR