Subota, 11.04.2009.

VELIKI TJEDAN - MUKE, SMRTI I USKRSNUćAVELIKA SUBOTA (11. travnja)
(Dan tišine i bdijenja)
07.00-jutarnja molitva iz časoslova
20.00-uskrsno bdijenje
-blagoslov uskrsnih jela
USKRSNUćE GOSPODINOVO (12. travnja)
-sv. mise: 6.30; 7; 8; 9; 10; 11.30 i 19 sati
-blagoslov uskrsnih jela poslije svake mise
USKRSNI PONEDJELJAK (13. travnja)
-Svetište: sv. mise u 7, 8, 9, 10 i 19 sati;
-Okolne crkve: sv. mise po nedjeljnom rasporedu!

** VELIKI TJEDAN U OKOLNIM CRKVAMA **
VELIKI čETVRTAK I VELIKI PETAK - Brnaze, Glavice i čitluk/Jasensko u 18 sati, Lučane u 17.00 sati, a Karakašica/Suhač u 18.30 sati.
VELIKA SUBOTA - u svim crkvama u 20 sati.
IZVOR: SVETIšTE GOSPE SINJSKE

"VELIKA SUBOTA"

Danas je Velika subota, dan tišine i bdijenja. U crkvi čudotvorne Gospe sinjske ujutro u 07,00 sati održana je jutarnja molitva, a u 20,00 sati upriličit će se Uskrsno bdijenje te blagoslov uskrsnih jela. I u svim crkvama sinjske župe obredi Velike subote počet će u 20 sati.

Ispovjediti se može još danas do 12 sati , a poslijepodne od 15 do 18 i 30.Ispovijedi sutra na Uskrs neće biti.

U Vrlici već tradicionalno od Velikoga četvrtka Kristov grob čuva grupa muškaraca pripadnika Bratovštine čuvara Kristova groba. Kako nam je rekao Vrlički župnik fra. Marko Duran riječ je o simbolici uprizorenja događaja Isusova Uskrsnuća. Ovaj je običaj postao ne samo crkvena manifestacija već i povijesna i kulturna baština hrvatskog katoličkog puka Vrličkog kraja. Svoju službu završavaju večaras iza uskršnje mise kada pred crkvom plešu narodno kolo u znak pobjede Krista uskrsloga nad zlom i grijehom. Obredi Velike Subote u Vrličkoj crkvi počinju u 23 sata.

Sutra na blagdan Uskrsa svete mise u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služiti će se u 6.30, 7, 8, 9, 10 11.30 te u 19 sati. Blagoslov Uskrsnih jela biti će poslije svake svete mise.

OBAVIJEST

Zakonom o trgovini propisano je kako danas na Veliku subotu na prodavaonice mogu završiti radom najkasnije do 15.00 sati. Na Uskrsni ponedjeljak do 14 sati raditi će samo. specijalizirane prodavaonice za prodaju kruha i pekarskih proizvoda te tiska. Benzinske postaje prema tom zakonu mogu raditi cijeli dan.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje počeo je sa isplatom mirovina za veljaču. Poštari će mirovine koje nisu uspjeli podijeliti jučer dijeliti danas.

VIJESTI IZ DICMA

Josip Silić obznanio je kandidaturu za načelnika općine Dicmo na predstojećim lokalnim izborima, na koje izlazi kao nezavisni kandidat. Pred kraj sljedećeg tjedna objaviti će i imena kandidata sa liste.

SPORT

Danas u 8.kolu skupine za ostanak košarkaši Alkara gostuju kod Trogira. Susret je na rasporedu u 19,00 sati.

Danas se igra susret 4. HNL između Gusara i Glavica te županijske lige između Tekstilca i Galeba te Hvara i čaporica.