Petak, 11.04.2008.

Odmetnuti HDZ-ovci SDP-u bi pomogli da se vrati na vlast

Iako je nova koalicija HDZ-HSLS preuzela vlast u Sinju nakon što je na prošloj sjednici Gradskog vijeća srušena koalicija Preporod i gradonačelnik Nikola Tomašević vratio mandat, još se ne nazire kraj sinjske političke priče.

Nezadovoljnici iz HDZ-a, frakcija koja ne podržava predsjednika HDZ-a i prvog čovjeka Alkarskog društva dr. Stipu Jukića, danas su ponudili SDP-u povratak na vlast uz njihovu pomoć. Kako doznajemo, odmetnuti HDZ-ovci nude četiri vijećnika koji bi uz pomoć HNS-a ponovno vratili SDP na vlast.
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr...

POčINJU GRAđEVINSKI RADOVI U GZ KUKUZOVAC

Početkom idućega tjedna trebali bi početi prvi građevinski radovi u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Direktor Velibor Milošević kazao je da su potpisani ugovori s izvođačem radova koji će obaviti iskope i položiti kabel za napajanje Zone električnom energijom. Direktor Milošević rekao je da je 30-tak značajnih investitora poslalo pismo namjere za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac.

OBAVIJEST

"Zajedno za veće plaće u javnom i privatnom sektoru" naziv je velikog prosvjeda koji će se u organizaciji pet sindikalnih središnjica održati sutra u podne na Trgu bana Jelačića. Okupljanje prosvjednika najavljeno je od 10,00 sati na Trgu Franje Tuđmana. Prosvjedna povorka krenut će u 11,00 sati Ilicom do Trga bana jelačića, gdje će se okupljenima obratiti sindikalni čelnici. Očekuje se da će na prosvjedu biti više od 50 tisuća građana, a među njima će biti i oko 80 radnika sinjske tvornice Dalmatinka Nova. Oni će u Zagreb krenuti sutra u 5,00 sati sa sinjskog kolodvora. Njihov odlazak u Zagreb organizirali su Nezavisni hrvatski sindikati.

OBAVIJEST

Sutra, 12. travnja, s početkom u 12 sati na predjelu Gaz u Trilju održat će se svečanost na kojoj će se otvoriti radovi na pejzažnom uređenju na prostoru uz državnu i županijsku cestu na Gazu. Nakon uređenja na tom lokalitetu biti će postavljena i skulptura akademskog kipara Stipe Sikirice naziva "Mladenci". Incijator ovih događanja je zavičajna udruge kulture "Mladenci" iz Trilja.

U SINJU PRIKUPLJEN REKORDAN BROJ DOZA KRVI



Danas je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj održana akcija darivanja krvi na kojoj je prikupljen rekordan broj doza 66. Zbog zdravstvenih razloga 24 davatelja su odbijena. Prema riječima ravnatelja Crvenog križa Ante Omrčena, očekivao se dolazak većeg broja maturanata, no zbog obveza u školi većina njih nije mogla pristupiti akciji. Očekuje se da će oni krv dati na sljedećoj akciji koja će se organizirati u svibnju.

TRIBINA

U sklopu redovite tribine "Vjera i društvo" koja se održava u dvorani Gospe Sinjske, večeras u 20,00 sati održat će se tribina pod nazivom "Izazovi europskih integracija - što Europa jest, a što Europa nije". Gost predavač na tribini je dr. nauka Nevan šimac iz Zagreba.

OBAVIJEST

Uoči nedjelje Dobroga Pastira, u Svetištu čudotvorne Gospe Sinjske održava se trodnevnica za duhovna zvanja, koja je počela sinoć. Poslije večernje svete mise, koja je u 19,00 sati, molit će se za redovnička zvanja, a sutra, poslije jutarnje svete mise u 8,30 sati, za zvanja odgovornog očinstva i majčinstva.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 20 sati je avanturistička drama "10.000 godina prije Krista". Redatelj filma Roland Emmerich.

SPORT

Sinoć su odbojkašice Sinja odigrale posljednji susret ove sezone u kojem su pobijedile ekipu Arbbanasi iz Zadra. Ovom su pobjedom sinjske odbojkašice najvjerojatnije osigurale 3. mjesto na ljestvici.

Sutra u 19,30 sati igrat će se susreti 8. kola skupine za ostanak A1 košarkaške lige. U Sinju se sastaju Alkar i Zabok. Pobjedom bi košarkaši Alkara, dva kola prije kraja, definitivno osigurali ostanak u A1 košarkaškoj ligi, bez dodatnih kvalifikacija.

Sutra je na rasporedu 24. kolo 3. HNL - Jug. U 16,30 sati na Gradskom stadionu u Sinju sastaju se Junak i Jadran iz Kaštel šućurca. U isto vrijeme u Makarskoj igraju Zmaj i Hravce.

Susreti 2. rukometne lige igraju se sutra. Rukometaši Kamička u 16,00 sati dočekuju Hrvatskog dragovoljca, a u 18,00 sati Cetinka ekipu Eva Zadar. Rukometašice Sinja gostuju u Kninu, a Rukometašice Cetinke igraju u Metkoviću protiv ekipe Metković 2.