Utorak, 11.04.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Na zahtjev 11 vijećnika Gradskoga vijeća predsjednik vijeća Miše Varenina za četvrtak u 10 sati sazvao je 9. sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je samo jedna točka dnevnoga reda i to informacija o negativnim konotacijama u hrvatskoj javnosti na održanu izbornu skupštinu Viteškog alkarskog društva.

"VELIKI TJEDAN"

U crkvi čudotvorne Gospe sinjske izložen je presveti oltarski sakrament koji je označio je i početak četrdeset satnog klanjanja. Danas se presveti sakrament izlaže se od 9 sati, a pohranjuje se prije večernje svete mise u 19 sati. Završetak ovoga obreda je sutra u 10 sati.

Dodajmo kako je u crkvi ispovijed za mlade. Ona će se odvijati u srijedu od 18 do 20 sati, a mogućnost za ispovjed svaki dan u svetištu je i od 6 i 30 do 12 sati te od 16 do 19.

Uskrsna ispovjed za vjernike čitluka i Jasenskoga biti će u srijedu od 9 i 30 do 16 sati, Lučanima i Karakašici također u srijedu od 10 do 16 i 30, dok će ispovjed u Brnazama biti sutra od od 10 do 17 sati.

Obredi Velikoga četvrtka u crkvi svetoga Luke u Otoku biti će od 18 sati, na Veliki Petak obredi u Otoku počinju u 18 sati dok će u Udovičićima biti u 16 sati.


AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Sinjski Crveni križ najavio je 6. ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija se održava u prostorijama Crvenog križa od 9 do 13 sati. Domaćini pozivaju zdrave osobe, posebno srednjoškolce, da pristupe humanoj akciji za potrebe Kliničke bolnice Split.

VRIJEME

U nastavku dana i dalje oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Temperaturaa zraka u 7 sati iznosila je 14 stupnjeva Celzijevih.