Ponedjeljak, 11.03.2019.

Ferali u subotu prikupljaju plastične čepove

 
Udruga Sinjski ferali organizira još jednu akciju prikupljanja plastičnih čepova.

Podsjećamo, riječ je o akciji prikupljanja plastičnih čepova koja se, uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, provodi i u obrazovnim ustanovama na području cijele Splitsko-dalmatinske županije, između ostalog i u nekim osnovnim školama i dječjim vrtićima iz Cetinske krajine. U suradnji Sinjskih ferala i Udruge Eko Proložac, prva akcija održana je sredinom siječnja, kada je prikupljeno 5 velikih vreća čepova.

Druga akcija prikupljanja čepova održat će se u subotu, 16. ožujka od 10 do 12 sati na sinjskoj Pijaci. Dio sredstava prikupljenih prodajom čepova namijenjen je radu udruge Eko Proložac, dio zapošljavanju osoba s invaliditetom, a dio Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Organizatori pozivaju građane da se i ovoga puta u što većem broju odazovu na akciju, na način da donesu plastične čepove s razne ambalaže, npr. za vodu, sokove, mlijeko, jogurt, šampon, deterdžent, omekšivač i slično.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Branimir Župić osvojio 1. nagradu u Dubrovniku

 
Mladi sinjski pijanist Branimir Župić na 57. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – regija jug, održanom 9. ožujka u Dubrovniku ostvario je izvrstan rezultat i osvojio 1. MJESTO i 1. NAGRADU!

Natjecao se u 4. kategoriji – disciplina glasovir. Osvajanjem 1. nagrade Branimir se plasirao na 57. državno natjecanje koje će se održati u travnju ove godine u Zagrebu.

Branimir je polaznik trećeg razreda SGŠ Josipa Hatzea u Splitu pod mentorstvom prof. Kosovke Čudine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR