Srijeda, 11.03.2015.

Natječaj za prijam u radni odnos - stručni suradnik za upravljanje projektima

Dana 11. ožujka 2015. godine, Turistički Ured, Turističke zajednice Grada Sinja raspisao je natječaj za  prijam u radni odnos na neodređeno vrijeme, stručnog suradnika za upravljanje projektima, jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme.
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku od osam (8) dana od dana objave natječaja.
Opširnije...
IZVOR: TZ GRADA SINJA

Sinj: Na mjesečnoj razini nezaposlenost minimalno porasla, na godišnjoj se smanjila

U veljači je na području grada Sinja zabilježen minimalan mjesečni porast nezaposlenosti, dok je nastavljen njen pad na godišnjoj razini.
U evidenciji HZZ-a prošli mjesec bilo je 2.903 nezaposlenih, što je za tri osobe ili 0,10 posto više nego u siječnju. U odnosu na isto razdoblje prošle godine nezaposlenost je smanjena za 386 osoba ili 11,74 posto.
Veliki udio među nezaposlenim Sinjanima čine mladi do 30 godina života kojih je u evidenciju 965, te čine 33,24 posto ukupne nezaposlenosti. Bez posla je 314 visokoobrazovanih Sinjana i Sinjanki, a gotovo polovica nezaposlenih, njih 1.439 ili 49,57 posto ima srednju trogodišnju školu.
Tijekom veljače iz evidencije HZZ-a brisano je 179 osoba, među kojima je njih 106 zaposleno na temelju radnog odnosa i drugih poslovnih aktivnosti, a 63 ih je brisano zbog nepridržavanja zakonskih odredbi, odnosno neodazovanja na individualne konzultacije jednom u četiri tjedna. Posao u inozemstvu pronašle su tri osobe.
U evidenciju HZZ-a u veljači su se novoprijavile 182 osobe, od kojih je njih 109 došlo iz radnoga odnosa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Biciklizam: Vlaji “poharali” MetkovićU organizaciji BK Metković održano je 10. kolo XC zimske lige Dalmacije na kojem su zapažen nastup imali i članovi Biciklističkog kluba Vlaji.
XCO Narona 2015. opet je bila i vise nego uspješna za bicikliste ‘Vlaje’.
U kategoriji ‘Rekreacija’ prvi ciljem prošao Roko Pavlinušić, a tek koju sekundu iz njega Marko Babić.
Ovaj mladi dvojac je cijelu utrku proveo na vodećoj poziciji i sada već kao pravi ‘rutineri’ pametnom vožnjom priveli utrku kraju .
U kategoriji ‘Sport’ odlično 10. mjesto zauzeo je Dragan Jelinčić.
Odlični rezultati, odlično društvo, odlični domaćini sve je to učinilo nedjeljni dan nezaboravnim.
IZVOR: WWW.FERATA.HR