Petak, 11.03.2011.

Sport

Pred nama je još jedan bogat športski vikend, iz kojeg izdvajamo:

KOŠARKA
12.03.2011. subota, 18. kolo A1 košarkaške lige, 20,30h KK Zabok – KK Alkar (TV prijenos Sportklub)

NOGOMET
12.03.2011. subota, 2. HNL, 15,00h NK Junak – NK Suhopolje
3. HNL, 15,00h NK Hrvace – NK Zmaj Dubrovnik,
4. HNL, 15,00h NK Jadran Tučepi – NK OSK

13.03.2011. nedjelja
15,00h NK Sloga Mravinci – NK Glavice,
Županijska nogometna liga, 15,00h NK Trogir 1912 – NK Tekstilac
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 18 sati prikazuje se film "Sammy na putu oko svijeta" (Sammy's Adventures: The Secret Passage), a u 19,45 sati "Put osvete 3D" (Drive Angry 3D).

Obavijest

Grad Sinj je objavio Obavijest o raspisivanju natječaja za zamjenu nekretnina u vlasništvu Grada Sinja i obavijest o objavljivanju Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Poziv Grada Sinja

Grad Sinj poziva vlasnike i posjednike obiteljskih kuća i višestambenih objekata koji nemaju kućni broj ili im je rješenjem katastra dodijeljen novi kućni broj, na preuzimanje pločica sa brojevima za oznaku zgrada za naselja Sinj, Glavice, Brnaze, Turjaci, Radošić, Lučane, Karakašica, Jasensko, Čitluk, Bajagić, Obrovac Sinjski, Zelovo, Gljev.
Pločice se, bez naknade, uz predočenje osobne iskaznice mogu podići svakim radnim danom, počevši od 10. ožujka 2011. godine u vremenu od 09 – 11 sati te od 12-15 sati, na adresi Dragašev prolaz 10 (zgrada gradske uprave) u Gradskoj vijećnici.
Pozivajući Vas na preuzimanje oznaka zgrade, ujedno Vas izvješćujemo da od 01. siječnja. 2011. god. svaka zgrada mora biti označena, zbog predstojećeg popisa stanovništva, uručenja pošte, mirovina, kao i izrade osobnih dokumenata jer se ukidaju adrese sa bb i 00, dok vlasnici i posjednici koji ne budu imali kućni broj mogu biti novčano kažnjeni.
Zamjenik gradonačelnika
Zoran Vujanović, dipl.iur
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dječji krnjeval fest za Lucijana

Krnjevalska Udruga Grada Sinja uplatila je dio ostvarenog prihoda od prodaje ulaznica za Dječji krnjeval fest na žiro račun Lucijana Ćosića. Podsjetimo, Dječji krnjeval fest održao se 26.veljače u sinjskom kinu, nastupilo je 33 – je djece u ulogama pjevača, plesača i glumaca. Igor Delonga voditelj Krnjeval festa kaže kako je iznimno zadovoljan ovogodišnjom predstavom, a posebno odazivom djece i roditelja.
'Dječji krnjeval fest pripremio se za samo tri tjedna, izgleda, sve se može kad se hoće', rekao je Delonga. Uz Delongu za kostimografiju i scenu pobrinule su se: Ingrid Perkušić, Katica Lovrić i Ita Filipović – Grčić . Oni su cijelu predstavu odradili volonterski, a tijekom proba odlučili su se i za pomoć Lucijanu. Delonga je zahvalio svim roditeljima i djeci koji su svojim prisustvom uveličali predstavu jer su se na taj način uključili u veliku humanitarnu akciju za Lucijana. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Otoku

U organizaciji GDCK- Sinj, Kluba DDK Općine Otok, MK Noćna mora iz Otoka i KUD-a Sukanac iz Graba u subotu 12. ožujka će se u prostorijama ugostiteljskog objekta “Džimbeg” održati prva ovogodišnja akcija darivanj krvi u općini Otok. Akcija će potrajati od 9 do 13 sati. Ovim se putem pozivaju svi punoljetni i zdravi mještani da se odazovu akciji i daruju dragocijenu tekućinu. Za sve darovatelje je osiguran zahvalni ručak.
Petar Norac Kevo

Sjednica Vijeća u Otoku

Općinsko vijeće Otoka danas će održati 14. sjednicu. Na dnevnom redu je 7 točaka i to:
1. Usvajanje zapisnika sa 13. sjednice Općinskog vijeća Općine Otok
2. Prijedlog programa gradnje objekata komunalne infrastrukture u Općini Otok za 2011. godinu
3. Prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2011. godinu
4. Prijedlog Programa socijalne skrbi Općine Otok za 2011. godinu
5. Prijedlog Programa javnih potreba Općine Otok u sportu za 2011. godinu
6. Prijedlog Programa javnih potreba Općine Otok u kulturi za 2011.godinu
7. Razno
Sjednica će se održati u prostorijama Općine Otok s početkom u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Do 16 sati zatvorena je Jadranska magistrala (D8) na predjelu Dupci „Vrulja“.Obilazak je: Žrnovnica-Blato na Cetini-Vrgorac.

Na autocesti A 1, kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, desnom stranom kolnika, uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK