Četvrtak, 11.03.2010.

Barijere su predrasude, a ne invaliditet

Zagreb, 11.03.2010., 07:39  Ivana Paradžiković

Moj rođak Braco je osoba s invaliditetom. Braco je u kolicima otkad ga znam… otkad zapravo znam sebe… jer Braco je dosta stariji.

Kad sam bila mala mama mi je pokušala objasniti zašto Braco ne može hodati.

Nisam shvaćala.

Potom sam narasla.

Ono što su me dotad naučili je da nije lijepo upirati prstom, nije lijepo gledati, ma nije lijepo uopće išta pitati. Bolje je praviti se da ono ne postoji. Ono je invaliditet. Entitet. Biće za sebe, u našem društvu....

Završeni radovi dogradnje OŠ Kamešnica u Otoku

Nakon osam mjeseci, završeni su radovi dogradnje OŠ Kamešnica u Otoku. Investiciju vrijednu 8,5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo obrazovanja, prosvjete i sporta, preko projekta Svjetske banke. Izgradnju su potpomogli Splitsko-dalmatinska županija i općina Otok.
Od ponedjeljka će svi učenici ove škole, njih oko 440, nastavu pohađati u jednoj smjeni, kazao je ravnatelj Miroslav Jukić. Pored školskog igrališta izgrađeno i novo parkiralište s mjestima za invalide. Navedeni radovi, elektronički dnevnik, opremljeni kabiteti, vlastita web stranica i razni školski projekti otočku školu svrstaje u rang najopremljenijih u državi.

Kanalizacija zapadnog dijela grada Sinja trebala bi biti dovršena do lipnja ove godine

Kanalizacija zapadnog dijela grada Sinja trebala bi biti dovršena do lipnja ove godine. Grad je ishodio lokacijske dozvole za postavljanje kanalizacijskih kolektora u sjeverozapadnom i sjeveroistočnom dijelu Sinja. V.d. pročelnica odjela za gospodarstvo Ankica Panza kazala je kako će se kanalizacijski kolektori graditi u ulicama Ante Starčevića, Brekin Put, Put Šimaca i Kneza Mislava, te u ulicama Ruđera Boškovića, Ćosinom potoku i Jadranskoj. S obzirom na prikupljenu dokumentaciju, ići će se na potpisivanje suglasnosti građana. Nakon ishodovanja građevinske dozvole krenut će se u izgradnju kanalizacijskih kolektora, no još se uvijek sa sigurnošću ne može reći kada, kazala je pročelnica Panza.

Obavijest

Klub navijača Sinjski maligani poziva sve zainteresirane za odlazak na prvenstvenu utakmicu Junaka u Vukovar, na sastanak koji će se održati sutra, 12. ožujka, u prostorijama navijača, u 20,00 sati. U okviru odlaska na utakmicu organiziran je obilazak Vukovara, te polaganje vijenaca na Ovčari. Cijena puta je 100,00 kuna.

Konvencija SDP-a Sinja održat će se 24. travnja

Konvencija SDP-a Sinja održat će se 24. travnja. Za predsjednika stranke kandidiralo se 5 članova: Miše Varenina, Ivica Radan, Stipe Samardžić, Denis Katić i Nataša Poparić.

Akcija darivanja krvi u Hrvacama

Za sutra, 12. ožujka, najavljena je nova akcija darivanja krvi u Hrvacama. Akcija će se održati u restoranu Vreba od 9 do 13 sati.

Obavijest

U Brnazama u Domu kod osnovne škole sutra, 12. ožujka, od 17 do 20 sati prikupljat će se humanitarna pomoć za potrebe liječenja 10-godišnjeg Vatroslava Mastelića koji boluje od leukemije. Organizatori akcije su mještani Brnaza

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazivat će se film „Knjiga iskupljenja“, s Denzelom Washingtonom i Garyom Oldmanom u glavnim ulogama.

"Dva grada jedna duša“

„Dva grada jedna duša“ naziv je Humanitarne aukcije slike sinjske autorice Ede Kraljević Kerekeš koja će se održati večeras u prostorijama kluba sinjana u Zagrebu. Aukciju će otvoriti predsjednica Kluba Sinjana Danica Ramljak.  Cjelokupan prihod ići će za pomoć pri liječenju našeg sugrađanina Marija Efendića.

Sport

U zaostaloj utakmici 2. Hrvatske rukometne lige za žene, rukometašice Sinja sinoć su pobijedile Zadar 23:17.

U susretu 19. kola A2 košarkaške lige sutra od, 12. ožujka, 19 sati sastati će se Alkar i Mislav iz Splita.

Stanje na cestama

Od 12,15 dionica Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smiju prometovati sve skupine vozila.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su:
D 25 Gospić-Karlobag,
D 506 Dobroselo-Mazin

Zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu vrijedi na sljedećim cestama:
Gorski kotar i Hrvatsko primorje: ...