Srijeda, 11.03.2009.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 12. ožujka, će bez napajanja električnom energijom biti potrošači na području naselja čaporice, zaselak: Pavela u vremenu od 9 do 14 sati, na Ugljanima zaseoci Centar, Pešo, Marasović, Brajković, Sikavica, Pavela, Mudnić, Brnas, Kovačević i Vukadin u vremenu od 8.30 do 14.30 sati. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

MIRNI PROSVJED RADNIKA "DALMATINKE NOVE"Nezadovoljni zbog svog neriješenog statusa, neisplaćenih plaća i zastojem proizvodnje u tvornici, oko 150 radnika Dalmatinke Nove danas se okupilo ispred tvornice na mirnom prosvjedu. Predvođeni predsjednicom Nezavisnog sindikata Ivom Radonjom radnici su nešto iza 10 sati ušli u tvornicu, te su obišle pogone kako bi se uvjerili u stanje sredstava i strojeva koji bi se trebali nalaziti u tvornici.

PROMET U CETINSKOM KRAJU SE ODVIJA BEZ OGRANIčENJA

Jutros u 04,20 minuta djelatnici sinjske Nadcestarije na Kamenskom su čistili cestu zbog napadanog snijega. Inače, sve ceste u Cetinskom kraju su prohodne i promet se odvija bez ograničenja. Kolnici su mokri i skliski pa se vozače upozorava da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

DELEGACIJA VAD-a U POSJETU TURSKOM VELEPOSLANIKU U RH

Delegacija Grada Sinja i VAD-a jučer je bila u službenom posjetu veleposlaniku Turske Umuru Apaydinu. Razlozi posjeta su uspostavljanje kontakata kako bi se došlo do podataka vezanih za bitku pod Sinjem 1715. godine, odnosno kako bi se događaji iz toga doba sagledali i s druge strane, iz zapisa pohranjenih u arhivama tadašnje Mletačke Republike, pod čijom je upravom 1715. godine bio Sinj.
Turski veleposlanik je obećao pomoć u rasvjetljavanju bitke iz kolovoza 1715. godine, a dao je i obećanje da će doći na ovogodišnju Alku ukoliko 9. kolovoza bude u Hrvatskoj. Dodajmo kako u arhivu Viteškog alkarskog društva niti u usmenoj predaji nema traga da je neki službeni predstavnik Turske bio na Sinjskoj alci.

PREDAVANJE "DR. FRANJO TUđMAN 2009.-DESET GODINA POSLIJE"

Sutra, 12. ožujka, će se u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju, održati predavanje na temu "Dr.Franjo Tuđman 2009.-deset godina poslije". Predavači će biti dr.Slobodan Lang, Milan Bešlić i dr.Miroslav Tuđman. Ovo predavanje organizira Ogranak Matice Hrvatske Sinj, a početak je u 19,00 sati.

OBAVIJEST

Jučer je počela isplata novčane pomoći za ublažavanje posljedica štete nastale uslijed elementarne nepogode tuče od 27. lipnja 2007. godine. Pomoć se dijeli na prvom katu zgrade Gradske uprave, u sobi broj 27 u vremenu od 8,00 do 15,00 sati.

OBAVIJEST

Poglavarstvo Sinja i Splitsko-dalmatinska županija provode akciju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze. Grad i županija sufinanciraju 2/3 cijene sadnica, a individualni poljoprivredni proizvođač plaća 1/3 cijene.
Grad Sinj je dosada zaprimio 4.405 zahtjeva za sufinanciranjenabave sadnice loze, te 1.170 zahtjeva za sufinanciranjenabave sadnica voća.

OBAVIJEST

Izradom i postavljenjem hranilica u Sinjskom polju, jučer se počeo provoditi trogodišnji projekt uzgoja i revitalizacije poljske jarebice. Narednih dana u polje će se ispustiti 40 parova jarebica.

SPORT

Hrvace su jučer na svom terenu, u utakmici trećeg kola županijskog nogometnog kupa, izgubile od Dugopolja. Rezultat utakmice u regularnom dijelu bio je 0:0, a na kaznene udarce 2:4.

Večeras se u Vrgorcu u 20,00 sati igra odgođeni susret prvog kola 2. rukometne lige za rukometašice između Vrgorca i žRK Sinja.

U Sinju je danas počela prva Međunarodna utakmica pasa ptičara, koja će se održavati dva dana.

Sutra, 12. ožujka, se igra posljednje kolo redovitog dijela A1 košarkaške lige. U Sinju se sastaju Alkar i Borik Puntamika.

Fotografije sa ceremonije proglašenja najboljih športaša, klubova, trenera te zaslužnih športskih djelatnika Sinja za 2008. godinu možete pogledati u FOTO GALERIJI