Utorak, 11.03.2008.

VIJESTI IZ TRILJA

U vijećnici Grada Trilja, na adresi Poljičke republike 15, izložen je na uvid Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Trilja. Javni uvid se može obaviti do petka, od 9,00 do 14,00 sati, a pisana očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se dostaviti zaključno do petka, na adresu: Grad Trilj, Upravni odjel, Poljičke republike 15, Trilj.

OBAVIJEST

Program pred-škole ili male škole sa područja sinjskog kraja za djecu koja nisu obuhvaćena vrtićkim programom , a ovogodišnji su školski obveznici počinje sljedećeg tjedna. Kako nam je potvrdila ravnateljica dječjeg vrtića «Bili Cvitak» ,Dijana župić, program će se realizirati za oko 50 predškolaca. U triljskom vrtiću do petka traju upisi i prijave djece za program male škole koja će početi krajem ožujka.

30 STUDENATA PRIMA POMOć IZ FONDA GOSPE SINJSKE

Iz Fonda Gospe Sinjske, koji je osnovan u kolovozu prošle godine, trideset studenata prima pomoć u iznosu od pet stotina kuna. Među njima je i petero studenata iz Bosne i Hercegovine. Osnovna načela djelovanja i ciljevi Fonda Gospe Sinjske su razvijanje duha solidarnosti i podizanje razine obrazovanosti, prekvalificiranje te neformalno obrazovanje.
Fond Gospe Sinjske upućen je na dobročinitelje, pojedince ili pravne osobe, a sredstva za Fond se prikupljaju uplatama na žiro račun, koji je otvoren u Privrednoj banci Zagreb. Dio sredstava prikuplja se od godišnjaka Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske- «Gospa Sinjska».

OBAVIJESTU crkvi čudotvorne Gospe sinjske do petka održava se «Tjedan s osnovnoškolcima». župnik župe Gospe sinjske fra Nikica Ajdučić kazao nam je da je riječ o susretima s osnovnoškolcima koje se želi potaknuti i pripremiti ih za dane Uskrsa. Danas u 19,15 sati je dan susreta za sve 5. razrede osnovnih škola iz župe.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMAU 9 sati počela je akcija dragovoljnog darivanja krvi u restoranu Vreba u Hrvacama. Već prvoga sata akcije krv je darovalo 16 članova društva, a predsjednik kluba Ante Stipanović očekuje da će se premašiti brojka od očekivanih 30 doza. Akcija će potrajati do 13 sati, a organizatori su zamolili sve zdrave osobe koji nisu članovi DDK Hravce da im se pridruže na današnjoj akciji.

OBAVIJEST IZ šRD CETINA

športsko-ribolovno društvo Cetina Sinj u petak, 14. ožujka, organizira polaganje ispita za ribolovce. Ispit će se održati u sali ugostiteljskog objekta "Tri punta" na Alkarskom trkalištu u 17 sati. Svi zainteresirani za polaganje ispita mogu se prijaviti u ribolovnu trgovinu "Pastrva" na štaliji ili doći bez prethodne najave u petak na mjesto održavanja ispita. Cijena ispita je 150 kuna.