Subota, 11.03.2006.

NACIONLNI SAJAM PRšUTA U SINJU

Obavještavamo Vas o održavanju specijaliziranog sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda 07-08.04.2006. godine. Sajam će se održati u gradu Sinju, središnjem gradu Dalmatinske Zagore, u kojoj postoji stoljetna tradicija uzgoja svinja i prerade svinjskog mesa, iz kojeg se osobito zbog mikro-klimatskih uvjeta dobivaju prepoznatljivi proizvodi kao što je «dalmatinski pršut».
U namjeri očuvanja gastronomske baštine, stvaranja i prezentacije hrvatskog brand proizvoda (koristeći iskustva tradicionalne proizvodnje), a u sklopu programa razvoja, edukacija i standardizacije, te poticanja malog i srednjeg poduzetništva, organizirali smo ovaj Sajam kao manifestaciju koja će okupiti sve relevantne čimbenike vezane uz proizvodnju Pršuta.
Cilj održavanja ovakve manifestacije je, animiranje postojećih i novih kapaciteta za pokretanje organizirane proizvodnje sirovina (svinjskog mesa) i tradicionalnog proizvoda (pršuta), kroz samostalnu djelatnost ili kooperantski odnos. Povezati proizvođače i njihova iskustva, te uz «Istarski pršut», pokrenuti projekt «Dalmatinski pršut» kao prepoznatljiv proizvod Dalmacije, koji bi bili značajan izvozni proizvod RH.
Sajam će se održati 07. i 08. travnja, u prostoru hotela Alkar , pod nazivom « Nacionalni Sajam Pršuta Sinj 2006», a bit će ocjenjivačko-prezentacijskog karaktera.
...

NATJECANJE IZ PRVE POMOćI

Gradsko društvo Crvenog križa održava natjecanje iz prve pomoći mladeži i podmlatka osnovnih i srednjih škola s sinjsog područja. Prijavilo se 6 ekipa, a program natjecanja odvija se od 9 sati u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića.
Ekipe s najboljim rezultatima ističe nam Ante Omrčen ispred organizatora bit će sudionici županijskog natjecanja u travnju u Makarskoj. Dodajmo kako su natjecanja iz Prve pomoći dio programa Crvenoga križa te se provode u cijeloj Hrvtaskoj pod pokroviteljstvom Minstarstva znanosti obrazovanja i športa.


SVEčANA PRISEGA VOJNIKA ROčNIKA

Danas je održana prva svečana prisega vojnika ročnika u tekućoj godini u sinjskom nastavnom središtu. Ovo je inače 56-ti naraštaj vojnika ročnika u središtu za obuku pješaštva i kopnene vojske Petar Berislavić na kojem su uz roditelje i prijatelje ročnika nazočili predstavnici svjetovne crkvene i vojne vlasti.
U činu polaganja svečane prisege vojnike Hrvatske vojske pozdravio je će izaslanik načelnika glavnog stožera brigadni general Josip Zvirotić.

IZBORNA SKUPšTINA SINJSKOG HSLS-a


Sinjski ogranak HSLS-a od 10 sati u Hotelu Alkar održao je izbornu skupštinu na se kojoj su izabrana sva tijela ogranka, potvrđuje predsjednik sinjskog HSLS-a Snježan šentija. Skupšini su nazočili predstavnici gotovo svih političkih stranaka Grada Sinja i predsjednica HSLS-a đurđa Adlešić. Za predsjednika sinjskog HSLS-a izabran je Snježan šentija.

SPORT

Iz rukometa izdvajamo derbi Druge lige jug, a ujedno i derbi Cetinskoga kraja. Danas s početkom u 19 sati u Sinju se sastaju rukometaši Kamička i Cetinke iz Trilja.

Dvorana osnovne škole Marka Marulića biti će domaćin drugoliškom derbiju u odbojkaškom prvenstvu gdje se sastaju žOK Sinj i Split 1700.

Najavljujemo 17. kolo Prve lige malog nogometa u Sinju. U nedjelju od 15,30 sastaju se MNK Sutina -š.D.Branitelj, sat kasnije cafe Bar Teks-Cafe Bar West Point, u 17,30 Lučane-Bambolino potom Brnaze MNK Azra,te posljednje dvije utakmice Best ozi Blaškan-MNK Torcida te u 19,30 cafe Bar Roda i Mnk Cetina.

VRIJEME

Jutro u Sinju je oblačno i toplo.U drugom dijelu dana meteorolozi najavljuju nove padaline. Temperatura zraka od 3 do 9 Celzijevih.