Subota, 11.02.2017.

Potpisana Povelja o održavanju Svečane Sinjske alke u Vukovaru


Predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jutros su u dvorcu Eltz u Vukovaru potpisali Povelju o održavanju Svečane Sinjske alke u Vukovaru.
Svečana Alka u Vukovaru će se održati u subotu, 6. svibnja, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.
Svečanosti u Vukovaru nazočili su alkarski vojvoda mr. Ante Vučić, tajnik VAD-a dr. Ivan Nasić, alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, harambaša Ivo Vukasović Parin, predsjednik Nadzornog odbora VAD-a Jerko Ivandić, povjerenik Vlade za grad Sinj Igor Vidalina i drugi, a od Vukovaraca državni tajnik Nikola Mažar, predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić te predstavnici brojnih kulturnih institucija i braniteljskih udruga grada Vukovara.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glavice u problemima, Tino Dinarina dao ostavku, traži se pomoć Grada

U četvrtak navečer održana je Izvještajno-izborna skupština Nogometnog kluba Glavice, ali s malo toga dobrog i konkretnog vezano uz budućnost kluba…
Naime, najvažnija vijest, koja će dovoljno kazati o stanju u klubu, jest kako je predsjednik Tino Dinarina dao ostavku na svoju funkciju, što je samo nastavak niza loših vijesti koje su počele s kašnjenjem plaća, zatim osipanjem igračkog kadra te naposljetku i ostavkom trenera Tomislava Gaurine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras 7. Arambašijada


Danas, 11. veljače, s početkom u 18 sati u prostorijama Krnjevalske udruge grada Sinja u održat će se sedma po redu Arambašijada.
Inače, Arambašijada je prema statutu događaj koji se održava u cilju očuvanja gradskih i pučkih običaja. Ovaj put će to biti kuhanje tradicionalnih sinjskih jela, pa shodno tome ne moraju biti samo arambaši.
Događaj neće biti natjecateljskog nego revijalnog karaktera, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da spreme koji arambaš ili neki drugi sinjski specijalitet te im se pridruže u prostorijama vojarne Petra Berislavića – Kula.
IZVOR: WWW.FERATA.HR