Srijeda, 11.02.2015.

Prezentacija ‘HGK i HZZ ususret poduzetništvu’ u Sinju

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Split i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Split organiziraju prezentaciju pod nazivom ‘HGK I HZZ ususret poduzetništvu’. Prezentacija će se održati sutra u sinjskoj Gradskoj vijećnici s početkom u 9 sati.
Tom prilikom predstavnici HGK Županijske komore Split/Europske poduzetničke mreže i HZZ Područnog ureda Split predstaviti će mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadkežnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i usluge Hrvatske gospodarske komore.
Zainteresirani poslodavci i nezaposlene osobe moći će se informirati o novostima vezanim uz uvjete i načine korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja koje se provode u 2015. godini.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradsko vijeće i treći put ‘uništa’, Markulin najavio ostavku

Vijest od 10.02.2015.


Ni nova dva pokušaja nastavka 15. sjednice Gradskoga vijeća Grada Sinja, koja je jučer odgođena zbog nedostatka kvoruma, nisu urodila plodom.
Predsjednik Gradskoga vijeća Hrvoje Markulin, jučer je u dogovoru s vijećnicima koji bili na sjednici dogovorio njen nastavak za danas u 16 sati. Kako je na sjednicu došlo samo 10 vijećnika, što je nedovoljno da se ista održi, predložio je da prekine i nastavi u 17 sati. No, nakon prozivke vijećnika utvrđeno je da nema kvoruma i da se sjednica ne može nastaviti. U dogovoru s nazočnim vijećnicima Predsjednik Hrvoje Markulin sazvao je još jedan nastavak 15. sjednice i to srijedu, 18. veljače u 17 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Inauguraciji Predsjednice nazočit će 12 članova alkarske povorkeU nedjelju 15. veljače točno u podne na Markovu trgu prisegnut će novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
Među brojnim uzvanicima bit će i izaslanstvo VAD-a, a među povijesnim postrojbama u svečanim odorama naći će se 12 članova alkarske povorke – po četiri alkara i alkarska momka, vojvoda Ante Vučić, alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović Parin te barjaktar Stipe Bilandžić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR