Utorak, 11.02.2014.

Otok: Proslava blagdana Gospe Lurdske

U Otoku je danas svečanim misnim slavljem proslavljen blagdan Gospe Lurdske kojoj je posvećena nova župna crkva. Misu je vodio fra Luka Norac-Kevo koji je na službi u župi Brnaze. Trodnevnicu, pripremu za proslavu blagdana, vodio je fra Ante Kekez. Misnom slavlju je prisustovalo još sedam svećenika, a sve je uljepšao i župni zbor pod ravnanjem časne sestre Marije Beatrice Bakić. Nažalost, velika kiša onemogućila je održavanje svečane procesije. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Predavanje HKDMST povodom Dana bolesnika

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Ogranak Sinj povodom obilježavanja blagdana Gospe Lurdske, Svjetskog dana bolesnika i Dana Društva poziva sve zainteresirane na stručno predavanje.
Predavanje će se održati večeras u 17 sati u Svetištu Gospe Sinjske. Tema predavanja je ‘Etički pojmovi: Čovjek, ljubav i dobro u kontekstu zdravstvene njege i vjere’, a predavač Mira Talaja, prvostupnica sestrinstva. Predavanje će biti bodovano za medicinske sestre i tehničare prema Pravilniku HKMS uz predočenje iskaznice nazočnih.
Nakon predavanja održat će se sveta misa, koja će početi u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR