Petak, 11.02.2011.

HGSS u Sinju

U Sinju je danas osnovana podružnica Hrvatske Gorske službe spašavanja za područje Cetinskog kraja. Za voditelja ispostave izabran je Davor Gavrić iz Splita. Prema riječima pročelnika HGSS-a Vinka Prizmića, za službu u Cetinskom kraju priprema se 30 - tak osoba, uglavnom planinara i osoba koje se kreću po nepristupačnim terenima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Puškom ranio rođaka

Jučer oko 18 sati u Sinju, igrajući se zračnom puškom, 15-godišnjak je ranio svoga 11-godišnjeg rođaka. Kako doznajemo od glasnogovornice splitske policije Marine Kraljević – Gudelj, 15 – godišnjak je gađao staklene boce i slučajno pogodio rođaka u predjelu leđa. Dječaku je pomoć pružena na Hitnom medicinskom prijemu u Sinju. Utvrđeno je kako se radi o lakšoj tjelesnoj povredi, a protiv maloljetnika je policija uputila posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prosvjed mještana Košuta

Stotinjak mještana triljskog naselja Košute, većinom roditelja djece polaznika područnog odjeljenja OŠ 'Trilj', okupilo se danas prije podne uz državnu cestu D60. Razlog njihovog okupljanja je, kažu, ukazivanje na probleme s kojima se svakodnevno susreću zbog činjenice da im kroz naselje prolazi vrlo prometna državna cesta.
Podsjetimo, prije dva dana u Košutama devetogodišnju djevojčicu oborio je autobus prilikom čega je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život. Prema riječima Košućana, ovo nije prvi slučaj stradavanja djece na ovoj cesti. Tvrde kako se u posljednih nekoliko godina dogodilo 10-tak prometnih nesreća u kojima su djeca, ali i starije osobe, teže ili lakše ozlijeđeni.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Ante Bajan novi trener VrlikeVRLIKA – nogometaši županijskog prvoligaša Vrlike već se desetak dana pripremaju za nastavak sezone i to pod vodstvom novog trenera Ante Bajana. Naime, Bajan je na tom mjestu zamjenio  Duju Barića koji se  povukao iz kluba. Što se tiče igračkog kadra, on je ostao isti jer nije bilo odlazaka ali ni dolazaka. Vrlika je odradila i prijateljsku utakmicu sa Doškom iz Drniša, koju je dobila sa 1:0 pogotkom Denisa Cicvarića. Za grad Vrliku, njegovu  okolicu i klub je u nedjelju je veliki nogometni dan. U sklopu 1.kola županijskog kupa Vrlika na svom ŠC Česma u 14 sati dočekuje Junaka, te će pokušati pružiti što veći otpor kako se nebi osramotila pred navijačima ali i sportskoj javnosti Cetinskog kraja.Š to se tiče omladinskog pogona Uprava kluba je donijela odluku da Ante Biuk trenira početnike, Božo Vicić i Mile Zidar mlađe i starije pionire, te Antonio Varnica kadete koji povremeno rade sa seniorskim sastavom.
Tekst i foto: Petar Norac Kevo  SN

Konsolidacija Čaporica

TRILJ – nakon brojnih turbulencija koje je klub proživio zadnjih dana, sve se vratilo u normalu nakon obećanja gradonačelnika Trilja Ivana Šipića da Čaporice mogu mirno nastaviti sa radom, jer će financijski problem uskoro biti sređeni.Seniori su krenuli sa radom, a trener Stipe Valenta je umjesto darovitog vratara Ante Kavaina koji će braniti za juniore drugoligaša Junaka, dobio Gordana Kecojevića iz Sloge iz Mravinaca....

Kino danas

U sinjskom kinu od 19,30 sati prikazuje se film "Cura na lošem glasu".

Stanje na cestama

Danas od 13 do 13,30 bit će obustavljen promet na brzoj cesti Solin-Klis, zbog radova.
Promet će teći obilzano starom kliškom cestom.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR:HAK