Srijeda, 11.02.2009.

čAK 2 000 RADNIKA MOGLO BI OSTATI BEZ POSLA U SPLITSKO-DALMATINSKOJ žUPANIJI

čak dvije tisuće radnika s područja Splitsko-dalmatinske županije moglo bi ostati bez posla,jer njihove tvrtke sve dublje tonu u krizu,izjavio je ovo predsjednik županijske organizacije HUS-a Jozo Marić. Između ostalog Marić naglašava kako se radi o devet većih tvrtki iz županije, među kojima su Cetinka iz Trilja i Dalmatinka Nova. U izjavi za HIR Radio Marić je kazao kako su u HUS-u iznenađeni slabom ili nikakvom angažiranošću čelnika gradova i općina s područja Cetinskog kraja u pogledu rješavanja problema oko tvornica iz Sinja i Trilja.

BLAGDAN GOSPE LURDSKE

Danas, 11. veljače, blagdan je Gospe Lurdske i Dan bolesnika. U svetištu Gospe Sinjske obilježit će se večernjom misom u 18,00 sati tijekom koje će teži bolesnici imati prigodu primiti sakrament bolesničkog pomazanja.
Gospa Lurdska suzaštitnica je Brnazama, a vanjska proslava blagdana održat će se u nedjelju. Za proslavu svoje suzaštitnice Brnažani će se pripremati trodnevnicom koja počinje u četvrtak.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Dana, 12. veljače 2009.g. (četvrtak) s početkom u 13 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja održat će se 33. sjednica Gradskog vijeća.
Za sjednicu je predložen slijedeći dnevni red:
1. Prijedlog Izmjena i dopuna provedbenih odredbi Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja" broj 2/07),
2. Prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja područja Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja" broj 2/06),
3. Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2009. godinu,
4. Prijedloga Programa javnih potreba u športu Grada Sinja za 2009. godinu,
5. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o načinu povjeravanja komunalnih djelatnosti na temelju pisanog ugovora,
6. Informacija o stanju u Autoprijevozu d.o.o. Sinj,
7. Informacija o aktivnostima u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,
8. Prijedlog Smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Grada Sinja u 2009. godini,
9. Prijedlog Rješenja o imenovanju zapovjednika i članova Zapovjedništva civilne zaštite Grada Sinja,
10. Prijedlog Zaključka o utvrđivanju prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Sinju,
11. Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Savjeta mladih Grada Sinja,
12. Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Odbora za ravnopravnost spolova Grada Sinja,
13. Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Nadzornog odbora trgovačkog društva za upravljanje javnim športskim objektima i objektima u kulturi Grada Sinja,
14. Razmatranje inicijative Skupštine nogometnog kluba "Junak" Sinj za preoblikovanje kluba u športsko dioničko društvo.

VIJESTI IZ OTOKA

Ordinacije obiteljske i opće medicine u Otoku jučer su počele s radom u prostorijama Općine, a stomatološka ordinacija premještena je u sinjski Dom zdravlja. Podsjetimo, prije nekoliko dana kiša je poplavila ordinacije u zdravstvenoj ambulanti u Otoku, a premještanje ordinacija bilo je neophodno rekao nam je načelnik općine Branko Samardžić. Dodajmo kako liječnici opće i obiteljske medicine rade u običajenim smjenama. Stomatologinja dr.Ana Jukić radi ponedjeljak i utorka kroz jutro te srijedu,četvrtak i petak poslijepodne u okviru prostorija dr. Anke Vučković u Sinju.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 18,00 sati prikazuje se dječji animirani film "Sezona lova 2". Film je sinkroniziran na hrvatski.

SPORT

Sutra s početkom u 19 sati u Sinju se u dvorani Oš Marka Marulića igra zaostali susret 2. Hrvatske odbojkaške lige između odbojkašica Sinja i vodeće ekipe lige splitskih Brda.