Ponedjeljak, 11.02.2008.

IZJAVA PREDSJEDNICE SINJSKOG SDP-a NATAšE POPARIć O ISTUPU IVICE PANčIćA

Predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić danas je za Hit radio komentirala najnoviji medijski istup saborskog zastupnika i člana glavnog odbora SDP-a Ivice Pančića koji je u medijima prozvao predsjednika stranke Zorana Milanovića optužujući ga za izborni neuspjeh i nepoštivanje stranačkih instutucija. Naglašavajući kako Gradski odbor SDP-a još nije razgovarao o tome i da govori u svoje osobno ime Nataša Poparić nam je kazala da su analize uvijek potrebne, a kritike legitimne, no ona smatra da bi bilo puno mudrije da je svoje opće stavove Pančić iznio pred Glavnim odborom, na kojem prema njenim informacije nije bio tako kritičan. Nataša Poparić naglasila je da kao članica nadzornog odbora SDP-a smatra da Zoran Milanović svojim postupcima ne krši statut stranke i da je upravo s njim na čelu SDP odstvario ovako dobre rezultate.
Više o ovome poslušajte u dnevniku Hit radija u 16 sati.

BLAGDAN GOSPE LURDSKE


Danas je blagdan Gospe Lurdske i dan bolesnika. U crkvi gospe Sinjske sveta misa za bolesnike služit će se u 18,00 sati. Nakon svete mise, u 19,00 sati, počet će predavanje za bolesnike i medicinsko osoblje «Bolesnik - moj bližnji». Predavač je Ivica Ursić.

Gospa Lurdska suzaštitnica je i župa Otok i Brnaze. Vjerska proslava blagdana u Brmazama biti će u nedjelju, a u Otoku danas. Svečana sveta misa s procesijom, koju će predvoditi sinjski gvardijan fra Božo Vuleta, počet će u 10,30 sati. Nakon poslijepodnevne mise, koja će početi u 16,00 sati, bit će blagoslov s presvetim i blagoslov bolesnika.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAZa sutra, 12. veljače, najavljena je 72. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Na dnevnom redu je 18 točaka od kojih izdvajamo: Utvrđivanje Programa javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2008. godinu, Izvješće o radu socijalnog vijeća za 2007. godinu, Prijedlog Ugovora o uređenju međusobnih odnosa u pogledu obveze naknade za zbrinjavanje otpada na odlagalištu Mojanka, Prijedlog dodatka Ugovora o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata. Sjednica će početi u 13 sati.

KINO DANAS

U gradskom kinu još samo danas igra američki kriminalistički film «Američki gangster» u kojem glavne uloge igraju Denzel Washington i Russell Crowe

SPORTU susretu A2 košarkaške lige, sinoć su košarkaši Trogira u Trilju savladali domaću Cetinu 106-80.

Ovog vikenda odigrane su pripremne nogometne utakmice:
U Splitu su domaćin Split i Junak igrali 1:1,u Kaštel Starome Val i OSK 2:2, Hrvace i Zadar 1:1, te Sloga Mravinci-Junak 1:3.

Na startu ovog dijela druge odbojkaške lige,odbojkašice Sinja u Dubrovniku su pobjedile domaći sastav Dubrovnika 3:0 u setovima.

Nakon odigranog 14. kola malonogometne lige u Sinju,u vodstvu su malonogometaši Mnk «Brnaze Extra metal» koji imaju 36 bodova, slijedi «Best Ozzy Blaškan» koji je sakupio 31 bod.