Petak, 11.02.2005.

PRONAđENO 6 MINA NA PODRUčJU MALJKOVA

Djelatnici tvrtke iz Siska koja vrši radove razminiranja na Maljkovu pronašli su 6 protupješačkih mina. Mine su uništene, a pirotehničari apeliraju na tamošnje stanovništvo kao i ostale građane koji zbog potrebe sječe drva ili nekih drugih razloga idu u spomenuto područje da sačekaju završetak razminiranja. Promet se tom dionicom ceste D-1 odvija uz posebdu regulaciju sa 45 minuta zatvoreno i 15 minuta slobodnog prometovanja, s tim da je zatvaranje svaki puni sat. Vozačima se preporuča korištenje obilaznog pravca Muć-Drniš-Knin i obratno te auto cesta Dugopolje-Zagreb.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA KOD GRADSKOG BAZENA

Zbog dovršenja radova na gradskom bazenu još danas do kasnih poslijepodnevnih sati za sav promet je zatvorena ulica Braće Radić i to od ulice Ante Satrčevića do raskrižja sa ulicom Brekin put.
Prema informacijama iz poduzeća «Cetina» i «Vodovod i čistoća» koji vrše radove, u tijeku je izmještanje glavnog magistralnog cjevovoda za vodospremu Grad, radi dovršenja radova na zgradi i svim popratnim sadržajima u sastavu gradskog bazena. Privremena regulacija prometa odvija se ulicom Ante Starčevića, Brekin put do izlaza na Braće Radić te istom ulicom do ulice Put odrine.

SKUP BIVšIH RADNIKA "CETINKE" TRILJ

Stožer za naplatu potraživanja «Cetinke» d.d. Trilj najavljuje skup svih bivših djelatnika tvornice koji potražuju sredstva iz stečajne mase. Skup će se održati u utorak 15. veljače u kino dvorani Trilj s početkom u 11 sati. Skup je najavljen zbog dobivanja rješenja od trgovačkog suda u Splitu iz kojeg se vodi pojedinačna raspodjela novčanih sredstava iz stečajne mase. Kako povrđuju iz stožera trenutačno se radi o iznosu od oko 2 milijuna kuna.

IZASLANSTVO VAD-a U MUNCHENU

Hrvatska katolička misija Munchen koju predvodi nekadašnji župnik Svetišta Gospe sinjske fra Tomislav Dukić, sutra 12. veljače postavlja kip blaženom Alojziju Stepincu u dvorištu misije u bavarskoj metropoli. Kip će ostati u Bavarskoj kao znak trajne hrvatsko-bavarske povezanosti na crkvenoj i društveno-političkoj razini.
Među mnogobrojnim uzvanicima među kojima su gradski oci Munchena, mjesne crkve, ugledni hrvati iz Bavarske, te mnogobrojni predstavnici Hrvatskih udruga u Munchen je otputovalo i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva: Nenad Bikić, Mladen Pletikosić, Jakov Jerkan i Ante
Delić.

OBAVIJEST IZ VODOVODA I čISTOćE

Zbog izrazito niskih temperatura zraka koje su bile čak do -12 stupnjeva na području koje opskrbljuje JKP Vodovod i čistoća popucalo je trideset vodomjera, stoga upozoravaju građane na zaštitu vodovodnih cijevi, okna, šahti i slično. Najbolji način zaštite su stara odjeća i jutene vreće ispunjene slamom. Ukoliko se ne izvrši adekvatna zaštita, a cijev ili mjerno mjesto se ošteti, iz Vodovoda upozoravaju kako troškove popravka snosi sam potrošač.

SKUPšTINA SINJSKIH PRAVAšA

Hrvatski pravaši-Gradska organizacija Sinj jučer je održala izvanrednu skupštinu na kojoj su izabrani novi čelnici gradske organizacije. Za predsjednika je izabran Ante Smoljo, dopredsjednici su željko Krajina, Ante Vuković i Ljiljana Tokić Vuko, a za tajnika i rizničara
izabran je Josip Gerhard.
Hrvatski pravaši na izvanrednoj sjednici pružili su bezrezervnu potporu braniteljima
domovinskog rata, te jednoglasno poduprli inicijativu UHBDDR-a da gradske vlasti proglase
generala Gotovinu počasnim građaninom Sinja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras je na rasporedu film »Dnevnik Brigit Jones Na rubu pameti».

SPORT

U pripremnim prijateljskom nogometnim utakmicama OSK je poražen kod kuće od Zmaja iz Makarske rezultatom 0:2, a nogometaši Glavica poraženi su u Stobreču od Primorca rezultatom 3:1.


VRIJEME

U drugom dijelu dana prema najavama meteorologa očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Zapuhat će sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura zraka od 5 do 10 stupnjeva.