Subota, 11.01.2020.

Alkar dočekuje Škrljevo, traži se pobjeda za prekid negativne mini serije


Alkar će u subotu, nakon prilično teškog poraza od Zaboka, popravni ispit imati protiv Škrljeva na domaćem terenu, što je i prilika za nove bodove…
Dva vezana poraza, jedan na kraju godine od Gorice i jedan na početku od Zaboka, nisu pokvarili dojam o mogućnostima sinjske momčadi koja je do sada ostvarila šest pobjeda, točno dvostruko više od svog sljedećeg protivnika.
Serija manjih ozljeda, koje su u prvom dijelu sezone prilično zaobilazile momčad, sigurno je poremetila dio priprema, ali optimizam kod Damira Milačića je i dalje na visokom nivou:
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjanka Anamarija Benja u polufinalu kulinarskog showa ‘Kuhan i pečen’


Poznato je kako su Sinj i Cetinska krajina pravi raj za gurmane. Sinjani su poznati po svojim jedinstvenim i vrlo ukusnim jelima.
U prvom redu govorimo o sinjskim arambašima, žabama na nekoliko načina, riječnim rakovima, cetinskim pastrvama, a ni slastice Sinjanima nisu nepoznate. Gotovo svaka domaćica će se rado pohvaliti izradom domaćih sinjskih rafiola, kotonjadom i drugim slasticama.
Na posebno mjesto stavljamo pršut jer ova delicija prati sve događaje od rođenja do smrti, a neizostavna je i dobra kapljica autohtone hrvaštine. Sve to stavlja Sinj i cetinski kraj u doista posebnu i cijenjenu gastronomsku sredinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR