Nedjelja, 11.01.2015.

IN MEMORIAM Marija Cvrlje RadovićZaškripale su i zajecale sinjske kazališne daske, a tragovi kretanja kista sa sobom su na likovno platno ponijeli tužne boje. S ovozemaljskog života otišla je u vječnost zaslužnika poznata sinjska glumica, redateljica i slikarica Marija Cvrlje Radović.

Teška i opaka bolest bila je jača od želje za životom koji je u sebi nosio toliku toplinu, vedrinu i želju za novim scenografijama, ulogama, radom s djecom i slikanjem.

Već kroz dječju radost življenja u svojim Glavicama, Marija Cvrlje Radović naznačila je jedan poseban životni put. Bila je uistinu posebna. Već kao mala četverogodišnja djevojčica, čuvajući blago na svojim glavičkim ledinama, čitala je i recitirala radove mnogo starijih djevojčica. Tu je po prvi puta dobila pljesak na otvorenoj sceni. Pljesak koji ju je s razlogom pratio sve do današnjih dana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Podnošenje prijedloga za javna priznanja Županije

Županija Splitsko-dalmatinska 8. siječnja objavila je pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja u 2015. godini.
Nagrada Splitsko-dalmatinske županije dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo, osobna nagrada i skupna nagrada, a dodjeljuje se za najviše zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, športa, zdravstva, socijalne skrbi i drugih područja društvenog života u županiji. Rok za dostavu prijedloga je 30 dana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Neočekivan poraz Alkara na domaćem parketu

Pomalo neočekivano Vrijednosnice Osijek su odnijele bodove s vrućeg parketa u Sinju, čime su se revanširale za visok poraz u prvom susretu odigranom u Osijeku. Alkaru je ovo bio četvrti poraz, drugi domaći, što ga je u konačnici detroniziralo pa će sada Ligu za prvaka morati potražiti u nekim drugim susretima.
Alkar – VROS Osijek 81:89 (14:22, 23:31,20:11, 24:25)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR