Srijeda, 11.01.2012.

Osnovana biciklistička udruga Vlaji



U Sinju je dana,10. prosinca 2011. godine osnovana Biciklistička udruga Vlaji-Sinj kojom prilikom se želja skupine biciklističkih entuzijasta i ostvarila. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Krnjevali vlast preuzimaju 21. siječnja

Krnjevalska udruga Grada Sinja jučer je počela s radom za ovu godinu. Na prvom sastanku, na koji su bili pozvani svi članovi Udruge, kao i druge zainteresirane osobe, nazočilo je tek 10-tak članova koji su donijeli smjernice rada za iduće razdoblje.Predsjednica Udruge Jadranka Maleš najavila je kako će krnjevalske svečanosti početi u subotu, 21. ovoga mjeseca, primopredajom ključeva grada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

KOLUMNA Ante Raos: Život kojeg nismo birali



SPLIT – Često se u životu događa da vam drugi savjetuju kako riješiti neku novonastalu situaciju, kako riješiti problem, a za kojeg nemaju niti iskustva niti znanja, tek na temelju pretpostavki pokušavaju vas savjetovati.
Možda vam se na prvi pogled čini kako je to normalno kad ti prijatelj želi pomoći, slažem se, ali postavljam pitanje, što ako se radi o životno važnom pitanju, što onda, kad vas netko savjetuje uzmi ovo, probaj on, napravi ovako, itd. a nitko ne zna  niti garantira  rezultat tog savjeta.
Kao osoba s invaliditetom često sam bio u prilici gdje su mi drugi savjetovali, idi ovdje, idi ondje, probaj ovo, probaj ono, ovaj ti čovjek liječi sve, ne znajući koliko osoba s određenim problemom očekuje od jednog takvog odlaska, koliko nade polaže u tom posjetu i sa koliko se psihičkog stresa vraća kad nema nikakvih rezultata, a rijetkost je kad ih ima. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

Darda - Alkar 74:84


Za klubovima s područja Cetinskog kraja, posebno za ŽRK Sinj, jedna je iznimno uspješna rukometna godina. To je godina u kojoj je Ženski rukometni klub Sinj proslavio svoj 35. rođendan i ostvario povijesne rezultate, najveće od svog osnutka. Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gorili automobil, daske i trava

Proteklu noć sinjski vatrogasci imali su pune ruke posla. Intervenirali su zbog gašenja požara u Sinju, dva puta u Hrvacama i Čitluku.Naime, već jučer poslijepodne, u 16 sati dobili su dojavu o požaru u Sinju, kod zgrade bivše tvrtke Sadra, u kojem su izgorjele otpadne daske i trava. Vatra je ugašena nešto prije 17 sati.

U Hrvacama je sinoć u 21 sat izbio požar na osobnom automobilu marke BMW, koji je ugašen oko 21,50. Materijalna šteta procijenjena je na 5.000,00 kuna.

Trava i nisko raslinje gorili su od 22 do 22,35 na Čitluku, a od 00,35 do 01,15 u Hrvacama.

IZVOR: WWW.FERATA.HR