Ponedjeljak, 11.01.2010.

Općinskom sudu u Sinju gradonačelnik Sinja i predsjednik Junaka Ivica Glavan podnio privatnu tužbu protiv donedavnog direktora Gradskog stadiona

Općinskom sudu u Sinju gradonačelnik Sinja i predsjednik Junaka Ivica Glavan podnio je privatnu tužbu protiv donedavnog direktora Gradskog stadiona. Povod tužbe je članak objavljen Slobodnoj Dalmaciji 09. siječnja pod naslovom „Samo USKOK može pomoći Junaku“. U tom tekstu Travizzi je optužio Glavana kako ne radi niti vodi klub po zakonu. U zaključku podnijete tužbe od nadležnog općinskog suda Glavan između ostalog traži kazneno pravnu zaštitu.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 12. siječnja, u vremenu od 09 do 14 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači u Košutama i to zaseoci Župa, Žuro i Delonga. Zbog istih radova sutra isporuke električne energije neće biti na području Trilja u vremenu od 08,30 do 14,00 sati uz lijevu obalu Cetine od skretanja za Strmendolac do starog mosta u vremenu od 08,30 do 14,00 sati.

Sport

Iz Uprave rukometnog kluba "Kamičak" obavijest igračima kako će pripreme za nastavak sezone početi sutra, 12. siječnja, u 21 sat. Igrači s sobom moraju donijeti sportsku opremu jer nakon prozivke odradit će se i prvi ovosezonski trening.

Ivo Josipović novi je hrvatski predsjednik

Ivo Josipović novi je hrvatski predsjednik. Prema službenim podacima DIP-a on je kao kandidat SDP-a dobio 60,29 % glasova, a nezavisni kandidat Milan Bandić 39,71 % glasova.  

Na području Grada Sinja na izbore je izišlo 53 % građana, koji su najveći broj glasova dali nezavisnom kandidatu Milanu Bandiću – 57,1 %. Za SDP-ovog kandidata Ivu Josipovića glasovalo je 42,90 % birača sa sinjskog područja.

Na području Grada Trilja glasovalo je 49 % birača. Milan Bandić osvojio je 67,05 %, a Ivo Josipović 32,95 % glasova.

Odaziv na izbore u Vrlici bio je 37,65%. Milan Bandić dobio je 71,85 % glasova, a Ivo Josipović 28,15 %.

U Otoku je na izbore izišlo 51 % građana. Za Milana Bandića glasovalo je 80,85 %, a za Ivu Josipovića 19,15 % glasača.

U Hrvacama je glasovalo 45 % od ukupnog broja upisanih birača. Za Milana Bandića glas je dalo 70,34 %, a za Ivu Josipovića 29,66 % glasača.

U Dicmu je glasovalo 58 % birača. Milan Bandić je osvojio 73,21 %, a Ivo Josipović 26,79 % glasova.

Prvi dan nastave drugog polugodišta tekuće školske godine

Prvi je dan nastave drugog polugodišta tekuće školske godine koje će trajati do 18. lipnja, a za učenike završnih razreda srednjih škola do 18. svibnja. Od 1. do 9. travnja učenike očekuju proljetni praznici.

Obavijest

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je da danas, 11. siječnja, počinje isplata mirovina za prosinac 2009. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Stanje na cestama

Zbog izlijevanja vode za sav promet zatvorene su županijske ceste: 60 82 dionica 2 Vrlika – Panj, 6 104 Gornji Bitelić - Donji Bitelić i 62 60 Dugopolje - Bisko. 

Kolnici na području Cetinskog kraja su mokri i skliski. Postoji i mogućnost odrona kamenja i zemlje na cestama koje prolaze kroz usjeke, pa se vozači upozoravaju na dodatan oprez.

Zbog niskih temperatura djelatnici sinjske Nadcestarije jutros su posuli dionice cesta: D 220 Trilj - Kamensko, brze ceste Trilj – Bisko te D 1 Vrlika – Sinj.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 prikazivat će se američka komedija “Dobro došli u zemlju zombija“.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, posebice na dionicama autocesta: A 1, između čvorova Bosiljevo i Gospić, te na A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Vrata.
Odroni su mogući na cestama u gorju te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: ...