Petak, 11.01.2008.

KRONIKA 92

PP SINJ, 10. 01. 2008.g. kriminalističkom obradom je utvrđeno da je dvadesetpetogodišnjak na štetu dvadesetjednogodišnjakinje počinio KD iz čl.91.t.3. i t.5./Teško ubojstvo/ i iz čl.188. u svezi čl.33./Silovanje u pokušaju/ KZ-a, nakon čega je priveden u IS žS koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor.

PP SINJ, 10.01.2008.g., izvršen je očevid kojim je utvrđeno kako je centar požara unutar kabine iza vozačevog sjedala na mjestu gdje je pronađena plinska boca. Očevidom je, kao uzrok požara isključena tehnička neispravnost vozila, te je kao uzrok požara utvrđen otvoreni plamen ili žar. Vozilo je u potpunosti izgorjelo. Tridesetsedmogodišnji vozač i dalje se nalazi u životnoj opasnosti u KB Križine.
IZVOR: PU SD

Sahranjena Kristina šušnjara


FOTO: www.glasdalmacije.com

Više od dvije tisuće ljudi na posljednje počivalište ispratilo je mučki ubijenu Kristinu šušnjaru. Od kada je grada Trilja ovakva se sahrana ne pamti. Tuga i bol na licu svakog čovjeka jasno su kazivale kako je na trenutak ovdje život stao. Grobnu tišinu na Groblju sv. Mihovila prekidali su jauci i plač majke i rodbine. Uz koncelebraciju dekana Cetinskog dekanata i triljskog župnika don Stipe Ljubasa, sinjskog gvardijana fra Bože Vulete te tridesetak svećenika misni
obred predvodio je don Ivan čubelić, generalni vikar Splitsko -makarske nadbiskupije, koji je istaknuo:

- Jesmo li svjesni na koji način je okončan ovaj mladi život? Trebamo se svi još jednom upitati koliko je poštovanje svih nas prema životu, čovjeku a posebno ženi.

U svom govoru don Ivan čubelić kazao je roditeljima i rodbini Kristine šušnjare kako je u ovom trenutku cijela Hrvatska uz njih, ali da je njihova bol nešto više i jedino im može biti utjeha što nisu u ovim teškim trenucima sami.

Po izričitoj želji roditelja, a u znak zahvale svima koji su u ovim teškim trenucima bili uz obitelj šušnjara, vjeroučitelj Ivan šipić pročitao je jednu od mnogih pjesama koje je Kristina napisala - naziva "Sloboda".

IZVOR: www.glasdalmacije.com

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU



Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi počela je u prostorijama sinjskog Crvenog križa u 9 sati. Organizatori su i ovaj put pozvali sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji i pomognu onima kojima je najpotrebnije.

SPORT

Udruga navijača klubova «Junak» i «Alkar» «Sinjski maligani» danas u 19 sati u Gradskoj vijećnici održati će skupštinu na kojoj će se birati novi predsjednik i uprava Udruge. Na skupštinu su pozvali sve članove navijačke udruge.

Košarkaška A1 liga nastavlja se ovog vikenda susretom koji će se odigrati suta u Sinju. S početkom u 19,30 sati u sinjskoj dvorani igraju Alkar i šibenik. Vezano za ovaj susret valja istaknuti kako će to biti prvi susret za matični klub povratnika Nikole Gaurine, koji je do sada nastupao za Dubrovnik i Split.