Četvrtak, 11.01.2007.

HEMATOLOšKI LABORATORIJ TRILJSKOG DOMA ZDRAVLJA VIšE NIJE U FUNKCIJI

Od 1. siječnja triljski hematološki laboratorij pri tamošnjoj ispostavi županijskog Doma zdravlja više nije u funkciji. Triljski pacijenti tako već sada za sve hitne dijagnostičke pretrage koje su se donedavno radile u laboratoriju moraju ići u Sinj. Nova reorganizacija poslovanja ipak pruža medicinsku dijagnostiku utoliko što će tri puta na tjedan dolaziti laboranti iz Sinja koji će uzorke krvi i urina nositi na analizu u sinjski laboratorij. Dr. Miran Propadalo ravnatelj županijskog doma zdravlja kazao je kako je model već zaživio u manjim ispostavama te da se pokazao puno bolji od dosadašnjeg. Triljski gradonačelnik Jozo Sarač ne slaže se sa tom odlukom i svojim građanima obećava kako će problem biti riješen.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sinjsko Gradsko poglavarstvo za danas je najavilo 46. sjednicu na kojoj će se razmatrati dvije točke dnevnog reda i to: Prijedlog kolektivnog ugovora za gradske službenike i namještenike u gradskoj upravi, te prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za stambene poslove Gradskog poglavarstva grada Sinja.

JAVNI POZIV ZA UPIS U EVIDENCIJU VOJNIH OBVEZNIKA

Ured za obranu Sinj uputio je javni poziv za upis u evidenciju vojnih obveznika muškaraca hrvatskih državljana rođenih 1989. godine kao i starijih godišta, koji do sada nisu upisani u evidenciju vojnih obveznika a imaju prebivalište na području gradova Sinja, Trilja, Vrlike, te općina Dicmo, Hrvace i Otok, da se jave u Ured za obranu zbog upisa u evidenciju vojnih obveznika. Upis počinje 15. siječnja u 8 sati a upisivati će se obveznici čija prezimena počinju početnim slovima A i B, od 11 sati C i ć a od 13 prezimena početnih slova č, D i Dž. Svi pozvani na koje se odnosi poziv dužni su se uz predočenje osobne iskaznice odazvati bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne .

OBAVIJEST

Iz državne uprave službe za gospodarstvo u Sinju obavještavaju sve korisnike zelene knjižice kako ih do 15 siječnja trebaju vratiti u sobu broj 42, kako bi i 2007. godine iskoristili pravo na Plavi Euro dizel.


U Sinjskoj službi Hrvatskog stočarskog centra još zaprimaju zahtjeve poticaj. Svi zainteresirani moraju obavezno za sve vrste životinja za koje se odobrava poticaj donijeti pravovaljanu potvrdu o provedenom veterinarskom pregledu.

SPORT

Priznanja najboljim športašima Cetinskog kraja za 2006 godinu dodijeliti će se u subotu na poluvremenu košarkaškog derbija A1 košarkaške lige Alkar-Dubrovnik.