Utorak, 11.01.2005.

KOORDINACIJA UDRUGA PRIZAšLIH IZ DOMOVINSKOG RATA O DRUGOM IZBORNOM KRUGU

Obzirom na drugi izborni krug za predsjednika Republike Hrvatske Koordinacija braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine oglasila se priopćenjem za javnost u kojem, između ostalog, navode da za predsjednika ne žele osobu koja lažno svjedoči u Haggu, koji se odriče ratnih zapovjednika i koji se ne sjeća s kim je hrvatska ratovala.
Koordinacija udruga vjeruje da na ovim izborima građani neće dopustiti da se njima manipulira, te pozivaju sve branitelje, invalide, obitelji poginulih hrvatskih branitelja kao i cjelokupan narod da na osnovi činjenica i povijesne odgovornosti pozovu sve one koji imaju pravo glasa da izađu na izbore i da daju svoj glas Jadranki Kosor, navodi se u priopćenju koje potpisuju Dražen Pavlović, Jerko Buljan, željko Tadić, Dražen Efendić I Mladen Pavić.

CARITAS PRIKUPLJA POMOć ZA NASTRADALE U AZIJI

Hrvatski caritas pozvao je vjernike s područja župe čudotvorne Gospe Sinjske i ostalih u Cetinskom kraju na pomoć u novcu i drugom za stradale na jugoistoku azijskog kontinenta.

UPIS U VOJNU EVIDNCIJU

Ured za obranu Sinj poziva sve muškarce, hrvatske državljane , rođene 1987. godine, i starija godišta koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju, a imaju prebivalište na području Sinja, Trilja, Vrlike, Dicma, Hrvaca i Otoka da se jave u ured za obranu Sinj, ulica Stjepana Gunjače 12, poradi upisa u vojnu evidenciju.

GRIPA U čAKOVCU

Epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo utvrdili su dva slučaja gripe na području čakovca, što je prvi znak da je gripa stigla u Hrvatsku. Prošle sezone zabilježeno je 65,000 oboljelih, no liječnici procjenjuju da je stvarni broj oboljelih bio veći s obzirom na to da svi ne javljaju liječniku.

PROMJENA CIJENE GORIVA

INA je od ponoći promjenila cijene goriva. Najviše je poskupio SUPER 98 čija je nova cijena veća za 2,1 % i stoji 7,36 kuna. Ostala benzinska goriva poskupjela su za manje od 1%.
Cijene dizelskih goriva snižene su u prosjeku za 2,1%. Nova cijena euro dizela je 6,4, a dizela 5,91 kuna.

VRIJEME


Do kraja dana zadržat će se pretežno vcdro sa slaboom naoblakom mjestimice. Vjetar slab
sjeverozapadni. U 14 sati u Sinju je izmjereno 9 Celzijevih stupnjeva. Sutra djelomično
sunčano uz promjenjivu naoblaku. Jutro maglovito i prohladno. Dnevna temperature bez veće promjeneI