ODRžANA 4. žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE



Na 4. županijskoj izložbi stoke u Sinju, koja je održana jutros, predstavilo se 50 izlagača najkvalitetnijih pasmina krava, koza, ovaca i konja. šampionsko zvono u kategoriji goveda holštajn pasmine i šampion Sajma je grlo obitelji Marije i Mirka Džimbeg iz Otoka.

U kategoriji goveda kolekcija krava Holštajn pasmine prvo mjesto je osvojio Ivan Putnik iz Brnaza. U kolekciji krava smeđe pasmine prvo mjesto dobila je uzgajatelj Marija Banić iz Otoka.

U kategoriji holštajn junica Jozo bandalo iz Udovičića. U kolekciji junica smeđe pasmine prvo mjesto je osvojila Dubrava Mils iz Dobranja.

U kategoriji ovaca pasmina dalmatinska pramenka prvo mjesto pripalo je Koviljki Perković iz Koljana. U kategoriji koze-pasmina domaća šarena-šampionsko zvono osvojio je Mario Lažeta iz Studenaca.

U kategoriji koza domaća šarena najbolju kolekciju ima Ante Jukić iz Ercegovaca.

U pasmini francuska alpina najbolju kolekciju imao je Damir Bralić iz Sičana, a u skupini jarac Marija Gaurina iz Sinja.
Zahvalnice za sudjelovanje na županijskoj izložbi stoke dobili su uzgajivači kolekcije krava buša špiro Livaja i Antica Babić, a u pasmini magaraca Dinka Tomašević iz Gale.

20.06.09