SPORT

KOšARKA

U 17.kolu lige Ožujsko košarkaši Alkara nakon dva produžetka u dramatičnoj završnici pobijedili su košarkaše zagrebačkog Hirona rezultatom 86:82. Ovom pobjedom sinjski košarkaši u mnogome su olakšali svoju poziciju na košarkaškoj ljestvici, a što se tiče ovog dijela natjecanja izbjegli su ispadanje. U posljednjem susretu regularnog dijela gostuju u Zagrebu idući vikend i sastaju se s košarkašima Zrinjevca.

U natjecanju A-2 košarkaške lige Jug košarkaši triljske Cetine poraženi su na svom terenu od Trogira rezultatom 88:81, ali treba istaknuti da su u tri četvrtine u vodstvu bili Triljani, a u posljednjoj dozvolili preokret Trogiranima.


NOGOMET

Napokon pobjeda Junaka u natjecanju treće hrvatske nogometne lige Jug. Sinjski plavi uspjeli su svladati vrlo čvrstu i iskusnu ekipu Zagore iz Unešića rezultatom 1:0, pogotkom Ante Vukasa. Sljedeći susret Junak igra u srijedu na Pagu, a u subotu im dolazi vrlo dobra momčad Jadran iz Kaštel Sućurca.

U natjecanju prve županijske nogometne lige odigrana su četri susreta naših klubova s polovičnim uspjehom. Nogometaši Hrvaca pobijedili su Uraniju 4:2, OSK je bio bolji od Mračaja rezultatom 6:0, dok su nogometaši Glavica poraženi u Splitu 2:4, a Tekstilac je poražen od Zmaja u Tučepima rezultatom 2:0.

što se tiče ovog natjecanja idući vikend nudi nogometne fešte jer sasstaju se Glavice- Hrvace i Tekstilac- OSK .


MALI NOGOMET

Ovo kolo lige malog nogometa Sinj nije odigrano zbog zauzetosti dvorane, a u natjecanju 12.kola lige u Trilju bilo je zanimljivih rezultata i izdvamao vrlo efikasnu utakmicu između Stege Udovičići i Caffe bar Latina gdje je postignut 21 pogodak.

RUKOMET

U derbiju Druge hrvatske rukometne lige Jug za rukometaše odlični Solin pobijedio je u Sinju Kamičak rezultatom 36:25. U istom natjecanju Adriachem iz Kaštela pobijedio je triljsku Cetinku rezultatom 33:31.

U natjecanju rukometašica druge lige žRK Sinj poražen je od Trogira na svom terenu razultatom 24:18.

U svom premijernom nastupu u trećoj ligi rukometašice Cetine pobijedile su Lipovac 2 rezultatom 34:26

ODBOJKA

Došao je i kraj pobjedničkoj seriji odbojkašica Sinja koje su poražene od odbojkašica šibenika rezultatom 3.0 u setovima, a susret je odigran u Sinju.


BOćANJE

U nastavku natjecanja Prve boćarske lige Jug boćari Solarisa pobijedili su Otok rezultatom 18:4, dok je s istim rezultatom Komiža savladala Trilj.

ATLETIKA

U tijeku su završne pripreme atletskih klubova Sinj i Otoka za nastup na polumaratonu ove subote u Velikoj Gorici,a u sklopu natjecanja ekipnog prvenstva Hrvatske. Najviše pozornosti privući će pokušaj Lidije Rajčić da sruši dosadašnji državni rekord kojeg drži već desetak godina Tijana Pavičić.

14.03.05